Δίκη Πισπιρίγκου: Καταπέλτης η εισαγγελέας – Πως “αφόπλισε” το πυρηνικό όπλο της υπεράσπισης Ο. Δημακοπούλου

Δημακοπούλου

Επί έντεκα ώρες η Εισαγγελέας του ΜΟΔ Ευαγγελία Σπυριδωνίδου αποδομεί έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς που έχει προβάλλει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η κ. Σπυριδωνίδου κατά την πολύωρη αγόρευση της, επικαλείται πολλές από τις καταθέσεις των περίπου 60 μαρτύρων που κατέθεσαν στις 89 συνεδριάσεις του δικαστηρίου και δε συνδυασμό με άλλα στοιχεία καταλήγει στο ” δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός της κ. Κατηγορουμένης”.

Παράλληλα, κάνει χρήση αποσπασμάτων του υλικού από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της κατηγορουμένης διαβάζοντας μηνύματα από τα οποία ,όπως ανέφερε, αναδεικνύεται μία μητέρα που ασχολείται με το “εγώ της”. Μία μητέρα που αν και είχε χάσει ήδη δύο παιδιά της, έδειχνε μία απάθεια μπροστά σε όσα συνέβαιναν με την υγεία της Τζωρτζίνας.

“Σε πρώτη μοίρα ήταν ο εαυτός της, όχι το παιδί της. «Εμένα ποιος με σκέφτεται» έλεγε στα μηνύματα. Οχι το παιδί της που είχε εγκεφαλοπάθεια».

Για την μέρα του θανάτου στο Παίδων, η Εισαγγελέας υπογράμμισε πως η κατηγορούμενη, ενώ γνώριζε σε τι κατάσταση ήταν το παιδί περπατώντας σαν να «ψάχνει κάτι» , πλησίασε στη στάση νοσηλευτών και πως ήταν η νοσηλεύτρια, η οποία την ρώτησε αν το παιδί κάνει νέο επεισόδιο. Όταν οι γιατροί μπήκαν στο δωμάτιο το παιδί ήταν μελανιασμένο, «δεν είχε σφίξεις , ήταν σε ανακοπή», όπως σημείωσε η εισαγγελέας, η οποία μίλησε για τις προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν το παιδί, αλλά και τα φάρμακα που του χορηγήθηκαν.

Σχολιάζοντας την επιθυμία της κατηγορουμένης να γίνει η νεκροτομή, αφού επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο εντός Νοσοκομείου, στην Πάτρα αντί της Αθήνας, την οποία εξέφρασε αμέσως μόλις της είπαν πως η Τζωρτζίνα δεν τα κατάφερε, η Εισαγγελέας ανέφερε : “Μας είπε πως το ζήτησε γιατί είχαν αντιδικία με την Ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας μετά την μήνυση που είχαν υποβάλει για την Μαλένα. Μα η μήνυση ήταν σε βάρος γιατρών. Σε κάθε περίπτωση, ήταν τόσο “τεχνικό” αυτό το κομμάτι που προκαλεί εντύπωση, την στιγμή που έχει χάσει το παιδί της να ενδιαφέρεται για αυτό”.

Η κ. Σπυριδωνίδου δεν άφησε επίσης ασχολίαστες τις καταθέσεις των επιστημόνων που κλήθηκαν από την υπεράσπιση . Ειδικά για τις καταθέσεις των δύο ιατροδικαστών που κατέθεσαν ως μάρτυρες από την πλευρά της κατηγορουμένης, η Εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, είπε πως “καλό θα ήταν να μείνουν στα ιατροδικαστικά νεκροτομικα, ευρήματα και να μην υπεισέρχονται σε κλινικά ζητήματα”.

Η εισαγγελέας αμφισβήτησε όμως και την κατάθεση της μάρτυρα ειδικών γνώσεων της κατηγορουμένης, της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου, όπως και την κατάθεση του ιατροδικαστή Χρήστου Κραββαρίτη, ο οποίος ανέφερε πως η αιτία θανάτου του παιδιού δεν ήταν η κεταμίνη. «Ανέπτυξε η κυρία Δημακοπούλου τόσες αιτίες θανάτου για το παιδί; Τι να πω; Δεν ξέρω. Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις της, αλλά δεν μπορεί να έρχεσαι σε ένα τέτοιο δικαστήριο και να βρίσκεις τόσες αιτίες θανάτου και να μην τεκμηριώνεις καμία. Όταν τη ρωτούσαμε, έλεγε μετά άλλη αιτία θανάτου. Από τη μια αιτία θανάτου πήγε στην άλλη αιτία θανάτου. Όλα τα είχε αυτό το παιδί; Δεν υπήρχε κανένας επιστημονικός ειρμός, δεν μπορεί να μας λέει ότι το παιδί πέθανε από τέσσερις με πέντε αιτίες» είπε η εισαγγελέας για την κατάθεση της κυρίας Δημακοπούλου.

Συνεχίζεται η αγόρευση της εισαγγελέως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε η 44χρονη οικιακή βοηθός που συνελήφθη για κλοπή – Πως αποκαλύφθηκε η δράση της και γιατί αθωώθηκε

Πάτρα – Δίκη Πισπιρίγκου live: Η εισαγγελική πρόταση – “Η κα κατηγορούμενη ήθελε να βάλει το παιδί στη ΜΕΘ. Το γιατί ακόμα δεν το έχω καταλάβει”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις