Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: Μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος μάρτυρα της πολιτικής αγωγής

Κωστόπουλου
Ζακ

Μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος μάρτυρα της πολιτικής αγωγής κατέθεσε ο συνήγορος του μεσίτη στη δίκη για το Ζακ Κωστόπουλο, υποστηρίζοντας ότι ψευδώς απέδωσε στον εντολέα του δηλώσεις ακροδεξίου κόμματος, καταθέτοντας στο δικαστήριο.

«Υποβάλω αίτημα κατά το άρθρο 337ΚΠΔ, να παραπεμφθεί επί ψεύδους καταθέσεως γιατί επιχειρεί να του αποδώσει φράσεις που δεν του αντιστοιχούν σύμφωνα με το άρθρο. Του απέδωσε σαφές κινήτρο διαπράξει ενός ειδεχθούς εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται» υποστήριξε ο δικηγόρος Ορφέας Φίλος. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, με το σκεπτικό ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιστέρι: Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για βιασμό της 14χρονης- Η απολογία του

Δίκη “ψευτογιατρού”: Συστηνόταν ως πιλότος και… κρυβόταν από τους Τούρκους


Νωριτέρα, κατέθεσε μια παιδική φίλη του Ζακ Κωστόπουλου. Η υπεράσπιση εξετάζοντας τη μάρτυρα, επικαλέστηκε συνέντευξη του 33χρονου ακτιβιστή, κατά την οποία υποστήριζε ότι είχε περάσει περίοδο κλεπτομανίας. Όταν ο συνήγορος του μεσίτη που έκανε την ερώτηση, επιχείρησε να απευθυνθεί στην οικογένεια του 33χρονου που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα, δέχθηκε το ξέσπασμα της μητέρα του Ζακ: «Εδώ δικάζεται ο φόνος του όχι ο ίδιος. Με τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο σε είχε συλληφθεί για τίποτα».

Στο μεταξύ, η πολιτική αγωγή διατύπωσε αιτημα να προβληθεί το βίντεο που αποτυπώνει τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου από μια συσκευή με υψηλότερη ευκρίνεια. Το αίτημα αυτό υπεβλήθη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Γ. Καραθανάση, αναλυτή ψηφιακών πειστηρίων και διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ο ίδιος έχει εντοπίσει κατά την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις