Δίκη Χρυσή Αυγής: Τι κατέθεσαν αστυνομικοί για τη δολοφονία του Φύσσα

Χρυσή Αυγή

Δίκη Χρυσή Αυγής: Οι αστυνομικοί που κατέθεσαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησαν για τα επεισόδια στο Κερατσίνι και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Με τις μαρτυρίες δυο αστυνομικών συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Στο δικαστήριο κατέθεσε μάρτυρας που ήταν στην ομάδα των οκτώ αστυνομικών που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το επίμαχο βράδυ. «Λάβαμε σήμα να μεταβούμε στην καφετέρια Κοράλλι διότι υπήρχαν 50 άτομα μαυροντυμενα με ρόπαλα. Όταν φτάσαμε στο σημείο είδαμε μια ομάδα 20 – 30 ατόμων, οι οποίοι ήταν μαυροντυμένοι. Ενας από αυτούς δήλωσε αστυνομικός και είπε στον επικεφαλής της ομάδας μου, ότι «κάποιοι αναρχικοί διαπληκτίστηκαν με χρυσαυγιτες και “εντάξει έληξε”».

Όπως περιέγραψε, ο ίδιος κατευθύνθηκε προς την ομάδα των συγκεντρωμένων και τους ζήτησε να διαλυθούν χωρίς να του δώσει κανείς σημασία. «Όταν άρχισαν να τρέχουν τους ακολούθησα με ένα συνάδελφό μου. Στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 62 είδαμε πλήθος συγκεντρωμένο. Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4- 5 άτομα. Πάω να χειροπεδήσω. Βγάλαμε τα γκλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από τον Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες. Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, προς το αυτοκίνητο του. Ο Φύσσας προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα και μου δείχνει το τραύμα μου λέει ” Όχι εμένα! (να σταματήσεις εννοούσε) αυτός με μαχαίρωσε”. Ήρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι που είχε πετάξει το Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε» είπε ο μάρτυρας.

Το πρωί, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο οποίος – όπως είπε – όταν έφθασε στο σημείο με το περιπολικό, «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον». Κατά τον μάρτυρα στο σημείο είδαν «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά». Σε ερωτήσεις που δέχτηκε σχετικά με την κλήση που δέχτηκαν για να βρεθούν στο σημείο, υποστήριξε πως η εικόνα που είχε εκείνη τη στιγμή ήταν πως η συμπλοκή ήταν οπαδική.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις