Δικαιώνονται οι επιτυχόντες Ειρηνοδίκες, που περιμένουν επί χρόνια τον διορισμός τους

45χρονος

Δικαιώνονται οι επιτυχόντες Ειρηνοδίκες, που περιμένουν επί χρόνια τον διορισμός τους. Και μαζί τους και το dikastikoreportaz που είχε θίξει την αδικία αυτή με ανάρτηση του στα μέσα Σεπτεμβρίου 2022 με τίτλο ““Πετούν” στο δρόμο 360 επιτυχόντες Ειρηνοδίκες μετά από ομηρία 8 χρόνων”. Μια ανάρτηση που δημιούργησε πολλές αντιδράσεις.

Με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης παρατείνεται η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων για θέσεις δοκίμων Ειρηνοδικών Δ΄ τάξης έως τις 31/5/2023.

Πρόκειται για υποψήφιους δικαστικούς λειτουργούς που είχαν πετύχει σε διαγωνισμό Ειρηνοδικών του 2016 και επί έξι ολόκληρα χρόνια βρίσκονται υπό ομηρία, καθώς δεν έχουν ακόμη διορισθεί παρά τον όγκο της δικαστικής ύλης που έχει μετατεθεί στα Ειρηνοδικεία και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που παρουσιάζει αυτός ο κλάδος της Δικαιοσύνης.

Σε τροπολογία –προσθήκη του υπουργείου Δικαιοσύνης σε σχέδιο νόμου με τίτλο «Προστασία Δικαίου που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού Δικαίου ….» περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει:
«Παράταση πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού για την πρόσληψη δοκίμων Ειρηνοδικών Δ΄τάξης»

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: « Η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού για την πρόσληψη δοκίμων ειρηνοδικών Δ΄ τάξης , που δημοσιεύθηκε την 9η/2/16 (Γ΄81), παρατείνεται από τη λήξης της, ήτοι την 19η/6/22,έως την 31η/5/23 και οι κενές θέσεις των Ειρηνοδικών του έτους 2022, που ανακύπτουν λόγω μη αποδοχής διορισμού με βάση τον ανωτέρω πίνακα, μέχρι την ως άνω ημερομηνία πληρούνται από τον πίνακα αυτόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικό Δικαστήριο – Γεωργία Τσατάνη: «Έχω υποστεί μεγάλες πιέσεις και αδιανόητη καταδίωξη»

Σέρρες: Ισόβια στον 22χρονο που δολοφόνησε τον 20χρονο σε πάρκο – «Πάνω στα νεύρα μου ανέβασα το μαχαίρι στο Instagram»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις