Διαγράφηκε οριστικά ο Κων. Πλεύρης από τον ΔΣΑ, για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του σε δικαστική αίθουσα

Πλεύρης
Κωνσταντίνος Πλεύρης: Ο ναζιστικός χαιρετισμός την ώρα που κατέθετε η Μάγδα Φύσσα – Προκλητική κίνηση στη δίκη

Διαγράφηκε οριστικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην δικαστική αίθουσα που δικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η διαγραφή του κ. Πλεύρη από τον ΔΣΑ έγινε με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα.

Ειδικότερα, τον περασμένο Μάρτιο, με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης), διαγράφηκε από τον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας ο κ. Πλεύρης για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στην δικαστική αίθουσα και ενώ ήταν συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

Της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: Φουλ επίθεση εναντίον του Μάνου – «Ο Δασκαλάκης νόμιζε ότι είναι ο Buffon και ο Πάριος»

Βέροια: Χτύπαγε το μωρό ακόμα και με το μπιμπερό η μητέρα – Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις