Χίος: Πρωτοδικείο «φάντασμα» – Ξεμένει από δικαστές

εισαγγελείς

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Χίο ο νέος Δικαστικός χάρτης, ο οποίος προωθείται από την Κυβέρνηση και ο οποίος προβλέπει τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις περιφερειακών πρωτοδικείων, ώστε η Δικαιοσύνη να γίνει πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios.gr, το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, να ζητά από το Σώμα την έκδοση ψηφίσματος, μέσα από το οποίο θα δηλώνεται η κάθετη αντίθεση μπροστά στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε μεταβολής.

Τις λεπτομέρειες ενός τέτοιου εγχειρήματος, περιέγραψε η ίδια η κ. Ζαννάρα, εξηγώντας ότι ο μετασχηματισμός του Πρωτοδικείου της Χίου σε Περιφερειακό Δικαστήριο, σημαίνει πρακτικά ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα γίνει Μονομελές.

«Έτσι δεν θα έχουμε μεικτά ορκωτά κακουργήματα στη Χίο, δεν θα έχουμε πολυμελή σύνθεση στις αστικές υποθέσεις και ουσιαστικά θα έχουμε ένα Πρωτοδικείο φάντασμα με υπηρεσιακό Πρόεδρο», εξήγησε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, καλώντας τους παλαιότερους να θυμηθούν πόσο δύσκολη ήταν η μετάβαση στο Εφετείο της Σύρου.

Ζήτησε στήριξη, ώστε το Πρωτοδικείο της Χίου να συνεχίσει να λειτουργεί όπως είναι καθώς και να παραμείνει στο νησί η μεταβατική έδρα του Εφετείου Βορείου Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου συναντάται σήμερα Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις