Δ. Αναστασόπουλος – Υποψήφιος πρόεδρος ΔΣΑ: Ενημέρωσε τα κόμματα για τα προβλήματα των δικηγόρων

Αναστασόπουλος

Τα προβλήματα που ταλανίζουν το δικηγορικό σώμα εξέθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Αναστασόπουλος, σε επαφές που είχε με τους επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος, όπως δήλωσε, είναι «η ανάδειξη του ΔΣΑ σε σοβαρό θεσμικό συνομιλητή όλων των κοινωνικών εταίρων και όλων των πολιτειακών παραγόντων. Η εποχή της απομόνωσης και του παλαιοκομματικού συνδικαλισμού πρέπει να λάβει τέλος».

Στη συνάντηση με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο, τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησαν την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης και της Δικηγορίας ειδικότερα. Ο κος Αναστασόπουλος παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού του για σειρά ζητημάτων, όπως η ανάγκη στήριξης των πιο αδύναμων, της κατοχύρωσης αξιοπρεπών αμοιβών για τους ασκούμενους και νέους δικηγόρους, της μείωσης του ΦΠΑ και κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, της επαναφοράς των δικηγόρων στα συμβόλαια και της αξιολόγησης των δικαστών.

Ανάλογα ζητήματα έθεσε και στην εκδήλωση του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ, όπου έλαβε μέρος την Δευτέρα. Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε την ανάγκη στήριξης των δικηγόρων, καθώς επλήγησαν από τους περιορισμούς της πανδημίας χωρίς να λάβουν την απαραίτητη στήριξη, ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου του ΔΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαράλαμπος Β Κατσιβαρδάς – Ποινικός κώδικας : Tο καλειδοσκόπιο της θεσμικής ελίτ

Τρίκαλα : Η ανατριχιαστική περιγραφή της 4χρονης – Απολογείται αύριο ο αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις