Χρήστος Τζανερίκος: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

αεροπαγίτες

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά τις επικρίσεις που προκλήθηκαν για τη δημόσια δήλωση του με την οποία ασκούσε σκληρή κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

Την παραίτηση του από το δικαστικό σώμα δήλωσε πριν απο λίγο ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος Χρήστος Τζανερρίκος, που χθες είχε τοποθετηθεί δημόσια για την υπό ψήφιση τροπολογία της κυβέρνησης για το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων και σχηματισμών, δήλωσε παραίτηση μετά και τις αντιδράσεις για την δημόσια τοποθέτηση δικαστή για υπόθεση πριν αυτή κριθεί.

Πλέον η προεδρία του Α1 Τμήματος θα περάσει στα χέρια της αρχαιότερης αρεοπαγίτη Ευδοξίας Κιουπτσίδου. Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει. Σημειώνεται, ότι στο τέλος Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις