Βρετανικό Δικαστήριο Εκδόσεων: “Στοπ” στην έκδοση Βρετανού ράπερ στην Ελλάδα για υπόθεση ναρκωτικών πριν από δώδεκα χρόνια

ράπερ

Το Βρετανικό Δικαστήριο Εκδόσεων (Westminster’s Magistrates Court) σε πρόσφατη απόφασή του αρνήθηκε την έκδοση γνωστού βρετανού ράπερ, που ζητούνταν από στην Ελλάδα , ύστερα από Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Η αφορούσε ερήμην καταδίκη του ράπερ από ελληνικό δικαστήριο το 2014 σε ποινή φυλάκισης 8 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

O βρετανός ράπερ τον Ιούνιο του έτους 2011 είχε προσκληθεί στα Μάλλια Κρήτης για κάποιες εμφανίσεις σε Clubs της περιοχής. Την 30/06/2011, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην περιοχή Μαλίων , οι αστυνομικοί φέρεται να ανηύραν στην κατοχή του μικροποσότητα κοκκαίνης.

Ανακριτής και Εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο έως τη δίκη, με τον όρο καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Στις 14 Μαϊου 2014, με Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ο ράπερ δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε σε ποινή καθείρξεως 8 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Ενόψει της δίκης του στο Βρετανικό Δικαστήριο Εκδόσεων (Westminster’s Magistrates Court), ο βρετανός ράπερ διόρισε προς υπεράσπιση του γνωστή Δικηγορική Εταιρεία στο Λονδίνο , η οποία προσέλαβε τον έλληνα Ποινικολόγο Αλέξη Αναγνωστάκη, για να δώσουν τη μάχη στο ακροατήριο κόντρα προς την Βρετανική Εισαγγελία -Crown Prosecution Service- για τη μη παραπομπή και τον εγκλεισμό του ράπερ στις ελληνικές φυλακές.

Με Απόφαση του στις 09.03.2023 το Βρετανικό Δικαστήριο Εκδόσεων, έκρινε πως τυχόν έκδοση του ράπερ στην Ελλάδα, 12 χρόνια μετά τα περιστατικά της κατηγορίας, θα τον υποχρέωνε σε πολύχρονο εγκλεισμό χωρίς δυνατότητα αποτελεσματικής υπεράσπισης για την αθωότητά του (πχ ανεύρεση μαρτύρων, στοιχείων).

Συγχρόνως θα κατέστρεφε την ομαλή προσωπική και οικογενειακή ζωή που είχε στο μεταξύ δημιουργήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο (έγινε πατέρας μιας κόρης, εργασία, συντήρηση της οικογένειας του κλπ).

Σημειώνεται πως στην κρίση του Δικαστήριου μέτρησε ιδιαίτερα η διαπίστωση πως η Ελληνική Εισαγγελία ουδέποτε τον κλήτευσε προσωπικά να πάρει μέρος στη δίκη, από όπου προέκυψε η καταδίκη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Πέτρος Κουσουλός : Πρόταση – Κόλαφος του Εισαγγελέα που υιοθετεί το κατηγορητήριο

Γεωργία Μπίκα: Σημαντική εξέλιξη – Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις