Βασίλης Σπύρου: Ο γιος του ειδικού ανακριτή στην υπόθεση Κοσκωτά ανέλαβε την υπεράσπιση του Μπάμπη

Σπύρου

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ο Βασίλης Σπύρου, γνωστός δικηγόρος και γιος πρώην δικαστικού ανέλαβε το δύσκολο έργο της υπεράσπισης του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καθ’ ομολογία δολοφόνου της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr ο κ. Σπύρου ενημερώθηκε το πρωί από μέλη της οικογένειας του αδίστακτου πιλότου ότι επιθυμούν να αναλάβει την υπεράσπισή του. Το έργο του δύσκολο καθώς καλείται να υπερασπιστεί έναν αδίστακτο, όπως περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης, δολοφόνο ο οποίος επί 37 ημέρες υποδυόταν τον θύμα της υπόθεσης ενώ στην πραγματικότητα είχε δολοφονήσει με τα ίδια του τα χέρια τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια της 11μηνης κόρης τους Λυδίας.

Ο κ. Σπύρου, ο οποίος θεωρείται από τους αρτιότερους και πλέον σοβαρούς νομικούς επιστήμονες κατάγεται από δικαστική οικογένεια. Ο πατέρας του είναι ο τέως αρεοπαγίτης, με εξαιρετική παρουσία στον κλάδο, Σπυρίδων Σπύρου, ανακριτής στην υπόθεση Κοσκωτά και μέλος του ειδικού δικαστηρίου της εποχής εκείνης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα ο πατέρας του “υπήρξε άριστος καθοδηγητής στην πορεία της ζωής του”.

Πολιτική

Ο Βασιλης Σπύρου σπούδασε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Ματσεράτα Ιταλίας και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή Αθηνών από όπου και αποφοίτησε. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση. Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, εργάστηκε στο Δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ενώ στη συνέχεια ίδρυσε το προσωπικό του γραφείο. Σήμερα είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης ποινικολόγων και της Ένωσης ευρωπαίων ποινικολόγων.

Εκτός από τη Νομική έτρεφε και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την πολιτική, όντας, όπως ο ίδιος δηλώνει, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στη χώρα μας. Το γεγονός αυτό τον οδήγησε στην «Ένωση Κεντρώων», με στόχο την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μου. Μάλιστα διετέλεσε και Διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, όπου θήτευσε από την πρώτη ημέρα της κοινοβουλευτικής δράσης του κόμματος.

Σε ότι αφορά την ανάληψη της υπεράσπισης του πιλότου και καθομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, έγινε την τελευταία στιγμή μετά την ομολογία του 32χρονου πιλότου. Χαμηλών τόνων δικηγόρος o Βασίλης Σπύρου αναμένεται να χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή έχοντας ως άξονα την θλίψη και το σοκ που σκόρπισε η πράξη του εντολέως του στην οικογένεια της Κάρολαιν και τον αποτροπιασμό στο πανελλήνιο.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις