Απόστολος Λύτρας: Το υπόμνημα “φωτιά” που κατέθεσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου – Μου έριχνε νερό στο πρόσωπο για ξεπλυθούν τα αίματα πριν με πάει στο νοσοκομείο

Πολυζωγοπούλου

Τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τον Απόστολο Λύτρα περιγράφει αναλυτικά η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα, με το οποίο ζητάει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τον προφυλακισμένο σύζυγό της.

Η δικηγόρος περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές στην κατοικία τους, όταν ο Απόστολος Λύτρας της ζήτησε επιτακτικά να πλυθεί για να την πάει στο νοσοκομείο, την επίσκεψη του στενού συνεργάτη του εν διαστάσει συζύγου της στην κατοικία της την επομένη του ξυλοδαρμού και τις προσπάθειές του να την πείσει να καταθέσει ότι έπεσε από τις σκάλες.

Επίσης αποκαλύπτει ότι ο Λύτρας την έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο ζητώντας της να πει ότι έπεσε από τη σκάλα, ενώ η κόρη του της έστελνε αντίστοιχα μηνύματα, ζητώντας της να το κάνει για τα τρία παιδιά, ώστε να μην προφυλακιστεί ο πατέρας τους.

«Μου ζήτησε επιτακτικά να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα»

«Κ. Πρόεδρε, Συμπληρωματικά της από 16/6/2024 κατάθεσής μου ενώπιον υμών, στην οποία αναφέρομαι καθ΄ ολοκληρίαν, υποβάλλω το παρόν υπόμνημά μου προκειμένου να εισφέρω στην ανάκρισή σας στοιχεία, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για την στοιχειοθέτηση της αξιόποινης πράξης που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, και επάγομαι τα κάτωθι:

1.- Τις πρωινές ώρες της 16 Ιουνίου 2024, και ενώ ήμουν βαρύτατα τραυματισμένη, ο κατηγορούμενος Απόστολος ΛΥΤΡΑΣ, αντί να με μεταφέρει, ως όφειλε, αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο, και αγνοώντας τις εκκλήσεις μου να μεταβούμε σε νοσοκομείο, εκείνος αποφάσισε, χωρίς τη θέλησή μου, να με μεταφέρει από το σημείο του βαρύτατου τραυματισμού μου στη Βουλιαγμένη, στην μέχρι τότε συζυγική οικία επί της οδού […] , στο Γέρακα, και ενώ ήδη ένιωθα πνιγμό από την κατάποση ποσοτήτων αίματος, πόνους στο κεφάλι μου, ζαλάδες, αστάθεια και λιποθυμική τάση. Ο λόγος που με πήγε στην μέχρι τότε συζυγική οικία, εκθέτοντάς με σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής και σε κατάσταση ανασφαλή πλέον για την ζωή μου, ήταν ότι προφανώς ήθελε να αποφύγει τη σύλληψή του και όλες τις περαιτέρω διαδικασίες που συνεπάγεται η μεταφορά ενός τραυματισμένου ανθρώπου στο νοσοκομείο από προφανή βαρύ ξυλοδαρμό. Εκείνος καταθέτει ότι δήθεν πήγαμε για να ηρεμήσουμε. Πλην όμως, είναι σαφές, ότι αποδέχθηκε τον κίνδυνο ζωής μου καθώς δεν με μετέφερε στο Νοσοκομείο.

2.- Όπως έχω ήδη καταθέσει, ήδη ευρισκόμενοι στην μέχρι τότε συζυγική οικία, και ενώ ανέβηκα στον 1ο όροφο για να πατήσω το κουμπί πανικού («μπουτόν») του συναγερμού της οικίας ώστε να δοθεί αυτομάτως σήμα στην αστυνομία, εκείνος με πρόλαβε, το πήρε και το κράτησε όπως εξακολουθούσε να κρατεί και το κινητό μου τηλέφωνο, αποστερώντας μου τη δυνατότητα να ζητήσω βοήθεια. Ζαλιζόμουν πάρα πολύ […] και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο. Προκειμένου να τον καθησυχάσω και να σώσω τη ζωή μου, που κινδύνευε άμεσα, του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο δεν θα πω ότι με χτύπησε, αλλά ότι έπεσα μόνη μου, κάτι που φαίνεται ότι πίστεψε κατά τη χρονική αυτή στιγμή. Τότε, ο κατηγορούμενος μου ζήτησε επιτακτικά να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα.

3.- Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω, ότι μπήκα στο μπάνιο και εκείνος με ακολούθησε, πήρε το τηλέφωνο του μπάνιου και μου έριχνε νερό στο πρόσωπο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είχε καθαρισθεί και ξεπλυθεί το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου. Κατά την πορεία προς την έξοδο της οικίας, και ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου, και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου (FERRARI) και καθ΄οδόν τον ακούω που μιλάει με κάποιον γνωστό του λέγοντάς του «έγινε μ…α, έχω κτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, ελπίζω να μην μπλέξω».
ΑΙΤΟΥΜΑΙ να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του από την 16 Ιουνίου έως και την 19 Ιουνίου 2024. Ο λόγος δεν είναι μόνον η κλήση αυτή στην οποία αναφέρομαι, αλλά και πλήθος άλλων κλήσεων και μηνυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κατηγορούμενο προς εμένα και τρίτα πρόσωπα.

Ο συνεργάτης που πρότεινε ιατροδικαστή

4.- Ενδεικτικά και μόνον Σας αναφέρω, ότι κατά τις πρωινές ώρες της 16 Ιουνίου 2024, και ήδη κρατούμενος ο Απόστολος ΛΥΤΡΑΣ στο ΑΤ Ομονοίας, με καλούσε επανειλημμένως στο κινητό μου τηλέφωνο, το οποίο είχα παραλάβει από τον θεράποντα ιατρό στο Νοσοκομείο στον οποίον προφανώς το παρέδωσε προτού αναχωρήσει για το Αστυνομικό Τμήμα, καθώς δεν του επέτρεπαν την είσοδο στη μονάδα όπου εξεταζόμουν. Μετά από πολλές κλήσεις του, τις οποίες δεν απαντούσα, και αφού είχα ήδη επιστρέψει στην οικία, με κάλεσε μια φορά και μου ζητούσε εξηγήσεις για την κατάθεσή μου, λέγοντάς μου ότι οι αστυνομικοί που ήταν κοντά του «είχαν κολλήσει στο ότι έχω ζητήσει κουμπί πανικού και ο γιατρός αναφέρει ότι εγώ του είπα ότι με χτύπησε ο άντρας μου». Εκείνη την ώρα μάλιστα μου έδωσε το τηλέφωνο σε κάποιον αξιωματικό λέγοντάς του «πάρτε τη γυναίκα μου να σας τα πει». Εγώ ρώτησα αυτόν που μου έδωσε ο Απόστολος ΛΥΤΡΑΣ στο τηλέφωνο, πιστεύοντας ότι είναι κάποιος αξιωματικός, εάν είχε δει τη δικογραφία, και του είπα επί λέξει: «έχετε δει τη δικογραφία; ό,τι φαίνεται στη δικογραφία», αποφεύγοντας να συζητήσω τηλεφωνικώς περισσότερες λεπτομέρειες, καθότι κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος προσπαθεί να παραπλανήσει τις αρχές προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Λίγο αργότερα με ξανακάλεσε ζητώντας μου να βγάλουμε δελτίο τύπου, στο οποίο να αναφέρουμε ότι έπεσα από τις σκάλες. Αυτά προτίθεμαι να Σας καταθέσω αναλυτικότατα με λεπτομερή περιγραφή, και εκθέτω αυτά εν συνόψει στο παρόν υπόμνημά Συμπληρωματικό Υπόμνημα μου, προκειμένου να στοιχειοθετήσω τη βασιμότητα της αιτήσεώς μου περί άρσεως του απορρήτου επικοινωνιών του κατηγορουμένου Απόστολου ΛΥΤΡΑ.

5.- Την Κυριακή το πρωί της 16 Ιουνίου 2024, και ενώ ευρισκόμουν στην οικία μαζί με τη φίλη μου Π. Μ. και την Π.Π. με επισκέφθηκε αυτοβούλως ο Γ.Κ. στην οικία μου, συνεργάτης εμού και του κατηγορουμένου Απόστολου ΛΥΤΡΑ στο γραφείο, προκειμένου όπως μου είπε να παραλάβει τα φάρμακα του Απόστολου ΛΥΤΡΑ. Τότε μου ανέφερε ότι η ανακρίτρια θα με καλούσε την επόμενη μέρα για κατάθεση στις 8 το πρωί, ότι είναι καλύτερο να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση, ότι έπεσα από την σκάλα, διότι εάν έβλεπε το πρόσωπό μου, θα απειλούνταν ο κατηγορούμενος με βαριές συνέπειες. Προσπαθούσε να με πείσει φορτικά να μην καταθέσω την αλήθεια, «για να μην καταστραφούμε και οι δύο» όπως μου έλεγε, και μου πρότεινε να απευθυνθούμε στον ιατροδικαστή κ. Σ.Τ. για να με εξετάσει και να του ζητήσουμε έκθεση περί του εάν τα τραύματα είναι συμβατά με την σκάλα. Εγώ εκείνη την στιγμή του ζήτησα να φύγει από το σπίτι. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας αναφέρω κατά την συμπληρωματική κατάθεσή μου και προς επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών ζητώ την εξέταση ως μαρτύρων των φίλων μου ως άνω που ευρίσκοντο κατά την επίσκεψη του Γ.Κ. στην οικία μου και τον είδαν και τον άκουσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόλος: Κατήγγειλε για βιασμό τον σύντροφο της και ανακάλεσε στο δικαστήριο

Δις ισόβια για την δολοφονία των δύο αδελφών στην Μακρινίτσα – Τι είπαν οι γονείς τους (βίντεο)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις