Ανακοινώστε παράταση Κτηματολογίου πριν κολλήσουμε όλοι!

προθεσμία διόρθωσης κτηματολόγιο κτηματολογίου

Ένας μήνας και κάτι έχει απομείνει για να λήξει η προθεσμία διόρθωσης των πρώτων εγγραφών του Κτηματολογίου σε πολλές περιφέρειες της χώρας.

Με την περιβόητη αυτή διόρθωση στις εγγραφές του κτηματολογίου οι πολίτες μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα ακίνητά τους δεν θα χαρακτηριστούν τελειωτικά ως “Αγνώστου Ιδιοκτήτη” και θα παραμείνουν στην δική τους κυριότητα.

Όσον αφορά τα προγράμματα κτηματογράφησης της περιόδου 1997-1999, ο χαρακτηρισμός «Αγνώστου Ιδιοκτήτη» αποδίδεται σε ένα ακίνητο εφόσον δεν δηλώθηκε ή δεν διορθώθηκε για 15 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου σε κάθε περιοχή. Οι δικηγόροι εν μέσω πανδημίας δίνουν άνιση μάχη με χρόνο και το ρίσκο της έκθεσης σε υγειονομικό κίνδυνο.

Του ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΙΔΕΡΗ

Ωστόσο για να γίνουν οι διορθώσεις αυτές στις εγγραφές του κτηματολογίου, χρειάζεται έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο και Δικαστής. Σε άλλη περίπτωση το ακίνητο τους θα περάσει ως ορφανό στα χέρια του Δημοσίου για πάντα. Ωστόσο η έρευνα σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγια λόγω γης πανδημίας των τελευταίων μηνών έχει περιοριστεί σημαντικά.

Δώστε παράταση

Σε μια χώρα που το δημόσιο ξεκάθαρα υπολειτουργεί, με τις υπηρεσίες να δέχονται με το σταγονόμετρο τους πολίτες και τα υποθηκοφυλακεία στων οποίων τις φυλλάδες έχει φωλιάσει η πανδημία, δικηγόροι, μηχανικοί και φορείς ζητούν απεγνωσμένα να ανακοινωθεί παράταση ενός ακόμα έτους για τους σχεδόν 300 ΟΤΑ για τους οποίους η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Κι όλο περιμένω…

Κι ενώ τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες στον Τύπο περί παράτασης της προθεσμίας όσον αφορά τις εγγραφές του κτηματολογίου για ένα ακόμη έτος δίνουν και παίρνουν, επίσημα δεν έχει παραταθεί αυτό το χρονικό όριο, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται οι δικηγόροι , έξω και μέσα στα αρχεία των υποθηκοφυλακείων, περιοριζόμενοι χρονικά σε έρευνες του μισάωρου.

Κάντε το, κινδυνεύουμε! 

Η δουλειά των δικηγόρων της χώρας (αρμόδιων για την έρευνα στο εκάστοτε υποθηκοφυλακείο) δεν γίνεται βάσει των πλαγίων ανακοινώσεων στις εφημερίδες του εμπορίου. Η δουλειά μας γίνεται με αποφάσεις που δημοσιεύονται την Εφημερίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης. Κάντε το πριν κολλήσουμε όλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Σε απόγνωση δικηγόροι, δικαστές και γραμματείς με τα υπερχρεωμένα

Δικαιοσύνη για πλούσιους: Ματαιώνονται σωρηδόν αγωγές για αποζημιώσεις

 

 

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις