Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 16χρονος που λήστευε οδηγούς ταξί – Αναζητούνται ακόμα τρεις ανήλικοι

κατηγορούμενοι, 29χρονος, μεταναστών, 55χρονος, Θεσσαλονίκη, 55χρονου, 16χρονος

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 16χρονος που κατηγορείται ως μέλος συμμορίας που λήστευε οδηγούς ταξί στην περιοχή των Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή ο ανήλικος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 16χρονος, μαζί με ακόμα τρεις ανήλικους, των οποίων τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί, διέπραξαν πέντε ληστείες σε βάρος επαγγελματιών οδηγών ταξί, από την 1η Μαρτίου ως τις 6 Ιουλίου 2025.

Τα μέλη συμμορίας, προσποιούμενοι τους πελάτες, αναζητούσαν ταξί που έβρισκαν διαθέσιμα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και ζητούσαν μεταφορά σε απομονωμένες περιοχές περιμετρικά οικισμού των Διαβατών, ενώ παράλληλα κατά τη διαδρομή, επιδείκνυαν καλή διαγωγή, προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών.

Ζάκυνθος: Παραλίγο να πνιγεί 14χρονη – Συνελήφθησαν οι γονείς της

Στο σημείο αποβίβασης ανέμεναν γνωστά τους άτομα, τα οποία, στο πλαίσιο ενέδρας, αιφνιδίαζαν τον οδηγό και αφού προσέγγιζαν περιμετρικά το όχημα, με απειλή βίας ή αιχμηρών αντικειμένων άνοιγαν τις πόρτες προκαλώντας του σύγχυση και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα αξίας και χρηματικά ποσά. Μάλιστα σε περίπτωση αντίδρασης των παθόντων, ασκούσαν σωματική βία και εκσφενδόνιζαν πέτρες εναντίον τους.

Η λεία τους περιλαμβάνει χρηματικό ποσό 1.200 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι δρούσαν με διαφορετική σύνθεση, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες αναγνώρισης και εντοπισμού τους.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων σε βάρος των γονέων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυναικοκτονία στον Βόλο – Έξι τουλάχιστον τα σοβαρά τραύματα της 30χρονης η οποία προσπάθησε να αμυνθεί

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις