Υπόθεση Λύτρα: Παίρνει θέση η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων

ψυχολόγος

Τις έντονες ανησυχίες της εκφράζει η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων σχετικά με την υπόθεση Λύτρα και τον πειθαρχικό έλεγχο που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από οδηγία του Αρείου Πάγου.

«Η έκφραση γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση κατά τον χειρισμό υποθέσεων σε οποιοδήποτε στάδιο αποτελεί αυτονόητη συνέπεια της Δικαστικής Ανεξαρτησίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται πως θα «ενημερώσει σχετικώς την Ένωση Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών».

Η ανακοίνωση

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πειθαρχικό έλεγχο Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, για απόφασή τους σχετικά με την προδικασία υπόθεσης ποινικού δικαίου. Η έκφραση γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση κατά τον χειρισμό υποθέσεων σε οποιοδήποτε στάδιο αποτελεί αυτονόητη συνέπεια της Δικαστικής Ανεξαρτησίας, η οποία, ως συνταγματική αρχή, ισχύει έναντι πάντων.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την υπόθεση αυτή και επιφυλάσσεται, ανάλογα με την εξέλιξή της, να ενημερώσει σχετικώς την Ένωση Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών, εφόσον, η προάσπιση του Κράτους Δικαίου δεν είναι μόνο εθνικό ζήτημα, αλλά, αφορά πρωτίστως και την Ευρωπαϊκή έννομη τάξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του «Περσεφόνη»

Αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο της πρώην συζύγου του ποινικολόγου μετά από την μήνυση της Σ. Πολυζωγοπούλου – (Βίντεο)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις