Υπόθεση Α. Γιαννοπούλου: Η μήνυση του 70χρονου ποινικολόγου, τα SMS και οι «Ανοιχτές Υποθέσεις»

Γιαννοπούλου

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση της 43χρονης δικηγόρου που όπως ισχυρίζεται δέχτηκε επίθεση μέσα σε αυτοκίνητο από τον γνωστό ποινικολόγο στις 28 Απριλίου το 2024 με τον οποίο, (σύμφωνα και με παραδοχή του ιδίου σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ χωρίς ωστόσο την αποκάλυψη του ονόματος του), διατηρούσε ερωτική σχέση και αποτελούσε στενή συνεργάτιδα της δικηγορικής εταιρίας που συν διευθύνει με την σύζυγο του επίσης δικηγόρο.

Συγκεκριμένα ο 70χρονος γνωστός ποινικολόγος υπέβαλλε μήνυση κατά της 43χρονης Αγγελικής Γιαννοπούλου το Σάββατο 29 Ιουνίου με αποτέλεσμα την κράτηση της στο ΑΤ Αχαρνών.

Σύμφωνα με την μήνυση του 70χρονου ποινικολόγου, η Αγγελική Γιαννοπούλου υπέπεσε στο λάθος να αποκαλύψει όλα όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα του ξυλοδαρμού της από τον γνωστό δικηγόρο, στην εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» του Πέτρου Κουσουλού εισφέροντας ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία όπως την ιατροδικαστική της έκθεση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, μηνύματα που αποδεικνύουν την μεταξύ τους σχέση, γεγονός που αρχικά αρνείτο ο 70χρονος ποινικολόγος αλλά και έτερα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι όντως η Αγγελική Γιαννοπούλου υπήρξε συνεργάτιδα της δικηγορικής του εταιρίας.

Τι υποστήριξε για το μήνυμα με περιεχόμενο «Βάλε τα σέξυ εσώρουχα σου»

«Κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, μεταξύ άλλων, προβλήθηκαν και αναγνώσθηκαν τηλεφωνικά μηνύματα, που έχω ανταλλάξει με την εγκαλούμενη προ 2,5-3 μηνών, τα οποία σαφώς είναι μηνύματα ευαίσθητου προσωπικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα προβλήθηκε μήνυμα «βάλε τα σέξυ εσώρουχά σου», και άλλα μηνύματα μεταξύ μας, τα οποία κυρίως απέστειλε η εγκαλούμενη κι εγώ απαντούσα με οκ, τα οποία παρότι δεν εμπίπτουν σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, παραμένουν προσωπικά δεδομένα, αφορώντα σε δικαστήρια, τα οποία παρακολουθούσε η εγκαλούμενη συνοδεύοντάς με, καθόσον είχε απολυθεί από την εργασία της, μετά από πρόβλημα που είχε προκαλέσει στο ακροατήριο δικαστηρίου με αντίδικο δικηγόρο».

O ίδιος μέσω της μήνυσης ζητά μεταξύ άλλων την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των επικοινωνιών των τηλεφώνων της 43χρόνης δικηγόρου και του ιδίου για το διάστημα 10 Φεβρουαρίου έως 8 Μαΐου του 2024. Μάλιστα ζητεί εκτός από τις κλήσεις και τα μηνύματα να αποτυπωθούν και οι αναπάντητες κλήσεις της 43χρόνης προς τον 70χρόνο ποινικολόγο.

Παράλληλα, ζήτησε την ποινική της δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αποκάλυψη μηνυμάτων του από την 43χρόνη στην εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις», αλλά και στην σύζυγο του με σκοπό να τον βλάψει και σε βαθμό πλημμελήματος για την δημοσιοποίηση εγγράφων της δικογραφίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ζητά « Να ασκηθεί σε βάρος της εγκαλούμενης- μηνυόμενης ποινική δίωξη ποινική δίωξη για την εν λόγω υπόθεση που αναλυτικά καταγγέλλω, σε βαθμό κακουργήματος η αποκάλυψη μηνυμάτων μου που εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και σε απλά και ειδικά δεδομένα, αφορώντα δικαστήρια, σε εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας στις 28/06/2024 και στην σύζυγο μου στις 24/04/2024, επί σκοπό βλάβης μου, και να κινητοποιηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης, σε βαθμό πλημμελήματος για την παραβίαση της μυστικότητας της προδικασίας για την δημοσιοποίηση εγγράφων της δικογραφίας, μαρτυρικών καταθέσεων και ιατρικών εγγράφων».

«Εμφορείται από εκδικητικό μένος απέναντι μου – Στοιχεία δολοφονίας χαρακτήρα».

Ο 70χρόνος ποινικολόγος υποστήριξε στην μήνυση του ότι η 47χρόνη δικηγόρος, Αγγελική Γιαννοπούλου είχε εκδικητικό μένος απέναντι του, αλλά και τα χαρακτηριστικά των ενεργειών της που σύμφωνα με τον ίδιο προσπάθησε να τον βλάψει είναι χαρακτηριστικά που ενέχουν στοιχεία δολοφονίας χαρακτήρα.

« Η εγκαλούμενη είχε άπλετο χρόνο και ελάχιστες φορές προσήλθε μαζί μου σε δικαστήρια για να παρακολουθήσει, αποστέλλοντάς μου πληθώρα μηνυμάτων. Συνολικά, τα μηνύματα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και τα λοιπά που και αυτά εμπίπτουν στα προσωπικά μου δεδομένα, καθώς αφορούν ατομική μου τηλεφωνική επικοινωνία μέσω μηνυμάτων με την εγκαλούμενη, εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας, χωρίς την συναίνεσή μου. Η εγκαλούμενη εμφορείται από εκδικητικό μένος εναντίον μου, καθώς δεν ενέσκηψα στους σκοπούς της να χωρίσω την σύζυγό μου, κι έδωσε τα μηνύματα αυτά στην δημοσιότητα, προκειμένου να μου προκαλέσει βλάβη στην τιμή και την υπόληψή μου, να διακωμωδήσει την προσωπικότητά μου. Τα χαρακτηριστικά των ενεργειών της ενέχουν στοιχεία δολοφονίας χαρακτήρα, γεγονός που διασκέδασε όλως ιδιαιτέρως στην ως άνω εκπομπή, καθιστώντας το εμφανές στους παρευρισκόμενους και συνδιαλεγόμενους μαζί της».

«Με απειλούσε- Ο θάνατος θα επισκεφθεί το σπίτι μου»

Όπως αναφέρει στην μήνυση του ο ποινικολόγος δεν ήταν λίγες οι φορές που η 47χρόνη δικηγόρος τον απειλούσε. « Εξάλλου πολλάκις μου το είχε πει, με απειλούσε συχνά ότι αν δεν κάνω τα χατήρια της, θα στείλει τα μηνύματά μας στην σύζυγό μου, κι ότι αν δεν την χωρίσω θα με καταστρέψει κι ο θάνατος θα επισκεφθεί το σπίτι μου». Στην συνέχεια υποστηρίζει ότι τέλος Απριλίου που ανακοίνωσε στην 47χρόνη πως δεν θα χωρίσει με την σύζυγο του εκείνη τον κατήγγειλε στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στον Πειραιά ενώ παράλληλα η δικηγόρος έστειλε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που είχε ανταλλάξει με τον ίδιο στην σύζυγο του.

«Εν τέλει στις 28/4/2024, οπότε της ανακοίνωσα ότι δεν θα χωρίσω με την σύζυγό μου κι ότι η προσωπική μου κατάσταση είναι δεδομένη, καθώς έχω σύζυγο και ενήλικα παιδιά που σπουδάζουν, εξεμάνη και για να με εκδικηθεί εκτός του ότι παρίστανε την δαρμένη και με κατήγγειλε στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας Πειραιά, (ενώ ουδέποτε υπήρξαμε σύντροφοι, ή είχαμε κάτι παραπάνω από μερικές σεξουαλικές συνευρέσεις, αρνούμενη να πάει σε νοσοκομείο να καταγραφεί η άριστη κατάσταση της) προχώρησε στην ανήθικη και κακουργηματικά παράνομη ενέργεια να αποστείλει σειρά ερωτικών μηνυμάτων μεταξύ εμού και της ιδίας, στην σύζυγο μου, για να καταφέρει αυτό που δεν πέτυχε με την συναίνεση μου, να χωρίσω και να με καταστρέψει γενικότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ Ν. Κωνσταντίνου

Ο Μαρίνος Σκανδάμης αποχαιρετά την καθηγήτρια Εγκληματολογίας Καλλιόπη Σπινέλλη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις