Υποκλοπες: Mafia Manager

Σπαρτιατών

Στο γνωστό εγχειρίδιο Mafia Manager (Πως να επιτύχετε στον κόσμο των επιχειρήσεων) περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο μπορείς με εύσχημο τρόπο να «ευνουχίσεις» κάποιον ανεπιθύμητο από το να κάνει τη δουλειά του.

Όπως συμβουλεύει τους αναγνώστες ο συγγραφέας V το πρωτο πραγμα το οποίο οφείλεις να κανεις είναι να διασφαλίσεις ότι δεν έχει τη δυνατότητα (τεχνολογική και όχι μόνο) να φέρει σε πέρας την εργασία του.

Αναλογιστείτε τώρα τι έχει συμβεί στην υπόθεση των υποκλοπών. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» οι εισαγγελείς Πρωτοδικών που κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση (Σπυροπουλος – Τριανταφυλλου) αφέθηκαν μόνοι σε έναν ωκεανό πληροφοριών που έπρεπε να διασταυρωθούν αλλά κυρίως να αποκαλύψουν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων.

Μόνοι εναντίον όλων, χωρις επιστημονικούς συνεργάτες και επικουρικό προσωπικό, με όργανα του Κράτους να βάζουν εμπόδια (βλέπε Οικονομική Αστυνομία-ΕΥΠ) σε διάφορα αιτήματα και αιτήματα δικαστικών συνδρομών στο εξωτερικό να μένουν αναπάντητα, κατόρθωσαν να συνθέσουν πολλά κομμάτια του παζλ και κυρίως να διαπιστώσουν κοινό κέντρο πίσω από τις παρακολουθήσεις ΕΥΠ και Predator.

Μάλιστα -κατά αξιόπιστες- πληροφορίες η έρευνα ήταν αρκετά προχωρημένη με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους να αναμένονταν διώξεις κακουργηματικού αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Και τι έγινε στη συνεχεια;

Με παραγγελία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Αδειλίνη, με έγγραφο της διέταξε την αφαίρεση των δικογραφιών (για λόγους επίσπευσης) από τα γραφεία των εισαγγελέων Πρωτοδικών και την διαβίβαση τους στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση. Μιλάμε για το απόλυτα μακιαβελικό σενάριο και ο νοών νοείτο…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις