Πάτρα – Δίκη Πισπιρίγκου: Διέκοψε για αύριο το δικαστήριο – Θα εξετάσει δύο αλλοδαπούς μάρτυρες, εάν εμφανιστούν αύριο, αλλιώς ξεκινά η απολογία της Πισπιρίγκου

Τζωρτζίνα
Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση στην δίκη της Ρούλα Πισπιριγκου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ρεπορτάζ Τζένη Μάρκο

Αυτό καθώς αναμένονται εξελίξεις ως προς τι θα ζητήσουν από το δικαστήριο οι τρεις νέες συνήγοροι που ορίστηκαν από την δικαστήριο μετα την παραίτηση του τέταρτου κατά σειρά συνηγόρου της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια, αν θα τις δεχθεί η κατηγορούμενη.

Κατηγορουμένη:

Θέλω να καταθέσω αίτημα με τα απαραίτητα έγγραφα.

Η πρόεδρος διαβάζει το αίτημα της Πισπιριγκου, η οποία ζητά την εξέταση δυο επιστημόνων από το εξωτερικό και την αναβολή της δίκης για 26/10 και 27/10.

Η έδρα εξετάζει το αίτημα της.

Εισαγγελέας: Έχουν κάνει κάποια γνωμάτευση ; Έχει προκύψει ότι δεν ήταν πλήρης ο ο γονιδιακός έλεγχος ; Όταν αναφερόμασταν για τον έλεγχο οι υπερασπιστές της κατηγορουμένης δεν είπαν κάτι αντίθετο .Αμφισβήτηση για γονιδιακό έλεγχο δεν είχαμε μέχρι σήμερα. Γι αυτό και θεωρώ ότι δεν χρήζει καμίας περαιτέρω διερεύνησης και θεωρώ ότι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα.

Γεωργακόπουλος: Οι επιστήμονες που που ζητείται από την κατηγορούμενη να έρθουν ανατρέχουν στο 2001 για τον γονιδιακό έλεγχο για άλλη υπόθεση στην Αυστραλία που είχαν πεθάνει τέσσερα παιδιά όσο ήταν βρέφη λίγων μηνών. Γιατί δηλαδή να αμφισβητηθούν Αναστασάκης και Κουρελης; Όλη αυτή η διαδικασία είναι εμπαιγμός. Παρακωλύει την απολογία της. Θέλουμε να απορριφθεί το αίτημα και να γίνει τώρα η απολογία.

Μια εκ των συνηγόρων είπε :

Καλούμεθα να ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες, ιατρικές και δεν είναι εφικτό από την Παρασκευή που πήραμε τη δικογραφία.

-Ο κ. Γεωργακόπουλος αποχώρησε από την αίθουσα-

Δεύτερη συνήγορος: Βρισκόμαστε στην αποδεικτική διαδικασία, τέθηκε η αμφισβήτηση αυτή την στιγμή και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η αμφισβήτηση να μην θεωρείται σημαντική;

Τρίτη συνήγορος: Βεβαίως δεν είχαμε χρόνο, δεν είχαμε αντίγραφα της δικογραφίας και ενώ απαντάμε επί της έδρας σηκώνεται ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας και φεύγει από την αίθουσα είναι εξίσου εμπαιγμός. Θα έπρεπε να εξεταστεί κάθε ενδεχόμενο καθώς το παιδί είχε ιατρικό πρόβλημα.

Η κατηγορούμενη κατάθεσε νέο αίτημα.

Ρούλα: Ζητάω να κρατήσω την μια από τους συνηγόρους. Ζητάω να ανακαλέσετε τις δυο συνηγόρους και την επιστροφή του κ.Κούγια με την κα Μπάρκα. Πρόεδρος: Για ποιο λόγο θέλετε να ανακαλέσετε τις δυο συνηγόρους;

Ρούλα: Γιατί καμία δεν με πλησίασε από τις συνηγόρους εκτός από την κα Καρύτση που ήρθε και στις φυλακές.

Εισαγγελέας: Άρα θα παραμείνει η κα Καρύτση;

Ρούλα: Ναι Πρόεδρος: Για ποιο λόγο θέλετε διακοπή;

Ρούλα: Θέλω την διακοπή και οποία μέρα θέλετε εσείς να επιστρέψουμε με τον κ Κούγια και την κα Μπάρκα και τον μάρτυρα που απ ότι κατάλαβα απορρίψατε.

Η έδρα εξετάζει το αίτημα.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο έκανε δεκτό την αίτηση της κατηγορούμενης και ανακαλεί τον διορισμό των αυτεπάγγελτων διορισμένων δικηγόρων και την επιστροφή του κ Κούγια και Μπάκα.

Η πρόεδρος συνέχισε:

Ο κ Κούγιας που είναι ; Ή κα Μπάρκα; Που είναι οι συνήγοροι ; Δεν θα έπρεπε να ήταν εδώ να αποδεχθούν το διορισμό τους ; Θα κάνουμε μια διακοπή και σας δίνουμε μισώ ώρα, ώστε να μας φέρετε κάποιο έγγραφο για το που βρίσκεται τώρα ο κ Κούγιας και η κα Μπάρκα.

Ο κ Κούγιας με βάση του εγγράφου δεν θα παρευρεθεί καθώς βρίσκεται στην Ξάνθη για άλλη δικάσιμο ενώ η κα Μπάρκα βρίσκεται σε οδοντίατρο.

Πρόεδρος: Υπάρχει κάποιο έγγραφο από το ίδιο δικαστήριο της Ξάνθης που αποδεικνύεται ότι ο κ Κούγιας βρίσκεται στην Ξάνθη και αγορεύει; Σας απαλλάσσω κα συνήγορε θα το δούμε εμείς.

Διακόπτει το δικαστήριο

Πρόεδρος
Πράγματι τα κωλύματα ελέγχθηκαν από το δικαστήριο κα υφίστανται ότι ο κ.  Κούγιας βρίσκεται στην Ξάνθη. Αποδέχθηκαν τους διορισμούς τους.

Καρύτση (συνήγορος Πισπισρίγκου): Ζήτησε διακοπή κάποιων ημερών. Για να ενημερωθώ περαιτέρω για την υπόθεση με τους άλλους συνηγόρους.

Εισαγγελέας: πρότεινε διακοπή για αύριο και για να καταθέσουν μάρτυρες υπεράσπισης με διερμηνέα

Πρόεδρος: Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα το πρώτο αίτημα που υποβλήθηκε από την κατηγορουμενη για διακοπή της δίκης για τον λόγο ότι είναι απόντες οι μάρτυρες υπεράσπισης που πρότεινε.

Δέχεται κατά πλειοψηφία 6/1 το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισής της για περαιτέρω προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και χορηγεί προθεσμία μέχρι αύριο 26.10.2023.

Εάν αύριο βρίσκονται μάρτυρες υπεράσπισης σας με διερμηνέα θα εξεταστούν. Διαφορετικά ξεκινά η απολογία σας εφόσον θέλετε να απολογηθείτε και δεν θα τηρήσετε το δικαιωμα σιωπής.

Το δικαστήριο θα συνεχιστεί αύριο

Πρόεδρος
Πράγματι τα κωλύματα ελέγχθηκαν από το δικαστήριο κα υφίστανται ότι ο κ.Κουγιας βρίσκεται στην Ξάνθη. Αποδέχθηκαν τους διορισμούς τους.

Καρύτση (συνήγορος Πισπιριγκού): Ζήτησε διακοπή κάποιων ημερών. Για να ενημερωθώ περαιτέρω για την υπόθεση με τους άλλους συνηγόρους.

Εισαγγελέας: πρότεινε διακοπή για αύριο και για να καταθέσουν μάρτυρες υπεράσπισης με διερμηνέα

Πρόεδρος: Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα το πρώτο αίτημα που υποβλήθηκε από την κατηγορουμένη για διακοπή της δίκης για τον λόγο ότι είναι απόντες οι μάρτυρες υπεράσπισης που πρότεινε.

Δέχεται κατά πλειοψηφία 6/1 το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισής της για περαιτέρω προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και χορηγεί προθεσμία μέχρι αύριο 26.10.2023.

Εάν αύριο βρίσκονται μάρτυρες υπεράσπισης σας με διερμηνέα θα εξεταστούν. Διαφορετικά ξεκινά η απολογία σας εφόσον θέλετε να απολογηθείτε και δεν θα τηρήσετε το δικαιωμα σιωπής.

Το δικαστήριο θα συνεχιστεί αύριο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις