Την οδύνη του εξέφρασε ο υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας για το θάνατο του καθηγητή του ΑΠΘ Λ. Μαργαρίτη

Μαργαρίτη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας αποχαιρετά με βαθύτατη οδύνη τον ομότιμο καθηγητή Ποινικού Δικαίου του ΑΠΘ, Λάμπρο Μαργαρίτη και με πρωτοβουλία του πρώτου θα πραγματοποιηθεί τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε αίθουσα «Λάμπρος Μαργαρίτης».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρονται τα εξής:

«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον δάσκαλο Λάμπρο Μαργαρίτη. Τον ανυπέρβλητο επιστήμονα, τον σεμνό και ευαίσθητο άνθρωπο, τον εμπνευστή πολλών γενεών Νομικών, τον άοκνο υπερασπιστή του Δικαίου στα πανεπιστημιακά έδρανα, τις δικαστικές αίθουσες και στην κοινωνία.

Για εμάς στο υπουργείο Δικαιοσύνης η συμβολή του υπήρξε ανεκτίμητη. Ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης των Ποινικών Κωδίκων και άλλων Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών με πνεύμα ευρύ και δημοκρατικό είχε κομβική συμβολή στις βελτιωτικές παρεμβάσεις στο Ποινικό Δίκαιο που αντικατοπτρίζουν την απόλυτα ρεαλιστική και δικαιοκρατικά σύγχρονη νομική του προσέγγιση.

Η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Αργιθέα Καρδίτσας, η ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα θρηνούν για τη μεγάλη αυτή απώλεια.

Σε ένδειξη τιμής στην ανεκτίμητη παρακαταθήκη του διδακτικού και ακαδημαϊκού του έργου με απόφασή μου θα πραγματοποιηθεί τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε αίθουσα «Λάμπρος Μαργαρίτης»».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Εισαγγελία ο Κώστας Βαξεβάνης: Το κέντρο παρακολουθήσεων που αποκάλυψε το Documento είχε αποδέκτη το Μαξίμου

Υπόθεση Πετραλώνων: Το άγνωστο συμφωνητικό (του 2022) μεταξύ της μητέρας και του πατέρα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις