Τέμπη: Νέα προθεσμία για τον σταθμάρχη – «Υπάρχουν νέα στοιχεία στην ανάκριση»

Τέμπη:Αύριο, Κυριακή στις 11 το πρωί θα απολογηθεί τελικά ο σταθμάρχης, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος του μιλώντας στα ΜΜΕ.

Ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας οδηγήθηκε σήμερα στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να απολογηθεί για το δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Κυριακή στις 11:00.

«Σήμερα έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία της απολογίας, ωστόσο υπήρχαν μέσα στην ανάκριση νέα στοιχεία, τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία και η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο το πρωί» είπε ο δικηγόρος του σταθμάρχη.

«Έπρεπε τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν και για τον λόγο αυτό ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας» συμπλήρωσε.

«Αυτό που και ο κατηγορούμενος θέλει να δηλώσει είναι ότι, πραγματικά, η δουλειά που κάνουν τα ΜΜΕ είναι πολύτιμη. Είναι μια υπόθεση πολυσύνθετη, χωρίς τη βοήθεια της δημοσιογραφικής έρευνας, αυτή η υπόθεση ενδεχομένως να μην έπαιρνε τον δρόμο που πρέπει να πάρει» είπε σε άλλο σημείο.

Τέλος, αναφορικά με όσα ακούγονται για τον σταθμάρχη τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος, ο δικηγόρος του υπογράμμισε πως θα υπάρξει κανονική δήλωση από τον σταθμάρχη μετά το τέλος της ανάκρισης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πειθαρχική έρευνα εναντίον 9 γνωστών πολύ δικηγόρων για την υπόθεση των Τεμπών

Ισίδωρος Ντογιάκος: Επιταχύνει την έρευνα για τα Τέμπη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – «Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης»

Πηγή: protothema.gr

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις