Πειθαρχική έρευνα εναντίον 9 γνωστών πολύ δικηγόρων για την υπόθεση των Τεμπών

ακινήτων

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος εννιά πολύ γνωστών δικηγόρων διέταξε ο πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήσης Κωνσταντίνου.

Ο πειθαρχικός έλεγχος αφορά τηλεοπτικές εμφανίσεις για την τραγωδία στα Τέμπη και τα ερευνόμενα αδικήματα είναι “αθέμιτη διαφήμιση” και “παραβίαση μυστικότητας της προανάκρισης”.

Η έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες στρέφεται κατά 6 πολύ γνωστών δικηγόρων της Αθήνας, καθώς και 3 της περιφέρειας, οι οποίοι έχουν εμφανιστεί με δηλώσεις τους στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΔΣΑ με την οποία προχωρούσε στην καταδίκη δικηγορικών συμπεριφορών στα ΜΜΕ για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και ανέφερε πως κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφασίστηκε η κίνηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής διερεύνησης.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται:

«Είναι απερίφραστα καταδικαστέα και πειθαρχικά ελεγκτέα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που, με αφορμή τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, επιχειρεί την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Το ΔΣ του ΔΣΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να αποφεύγουν τοποθετήσεις που παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων.

Τέτοιες συμπεριφορές απάδουν του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος, προκαλούν την κοινωνία και αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος.

Κατόπιν αυτών, καλεί τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας, να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικά μέσα και αναφερόμενοι στο πολύνεκρο δυστύχημα έχουν παραβεί τους ισχύοντες δεοντολογικούς κανόνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ο Ευάγγελος Κουλιανός για την δολοφονία του 75χρονου πατέρα του

Παραμένει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις