Συνάντηση δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων για νέο δικαστικό χάρτη και οργανικά κενά

δικαστών

Η συνάντηση αντιπροσωπείας του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, είχε αντικείμενο συζήτησης το νέο δικαστικό χάρτη, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων και την επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕ, διεξήχθη αναλυτική συζήτηση για τα τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του δικαστικού χάρτη (μετακινήσεις δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων), για το ζήτημα της υποστελέχωσης των δικαστηρίων και την αναγκαιότητα άμεσης κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων – προσλήψεων δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και το πάγιο αίτημα της επαναφοράς του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλα τα αιτήματα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας και δεσμεύτηκαν ότι οποιαδήποτε προβλήματα από την εφαρμογή του δικαστικού χάρτη θα αντιμετωπιστούν από κοινού και σε αγαστή συνεργασία, με γνώμονα πάντα την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης, προς όφελος των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρόδος: Ποινή κάθειρξης 15 ετών σε πατέρα και γιο για τη δολοφονία του Αλβανού εργολάβου Τζάνη Τοπάλυ

Δίκη Πισπιρίγκου: Ολοκλήρωσε για σήμερα την αγόρευση του ο Κούγιας – Η δίκη διεκόπη για 13/3

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις