Στον Κορυδαλλό οι σύντροφοι του Κουφοντίνα

Νοέμβρη

Πέντε από τους έξι ισοβίτες της 17Ν βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού. Στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται κυρίως καταδικασμένοι που πρόκειται να μεταχθούν σε άλλες φυλακές, κρατείται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος και αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη με το ψευδώνυμο “Λάμπρος”, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δεκαεπτά δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν.

Της Τζώρτζια Κοντράρου

Τα αδέρφια Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός κρατούνται μαζί στην Κ2 πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δεδομένων των προβλημάτων υγείας που έχει ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.

Ο αδερφός του Χριστόδουλος έχει καταδικασθεί σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

Στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ) των φυλακών Κορυδαλλού, στο τμήμα παραγωγής ψωμιού ασχολούνται εργαζόμενοι οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Ηρακλής Κωστάρης. Ο πρώτος καταδικασμένος σε 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 4 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση και ο δεύτερος σε 1 φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση.

Τόσο ο Βασίλης Τζωρτζάτος όσο και ο Ηρακλής Κωστάρης λαμβάνουν τακτικά άδειες σε αντίθεση με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, οι αιτήσεις του οποίου επανειλημμένως απορρίπτονταν σε αποτέλεσμα να σταματήσει να ζητάει άδεια εξόδου από τις φυλακές, αναμένοντας τη συμπλήρωση των 20 ετών έκτισης πραγματικής ποινής που συμπληρώνεται το 2022, ώστε να δικαιούται να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης. Το ίδιο δικαίωμα άλλωστε θεμελιώνει και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aνακοίνωση της Ιωάννας Κούρτοβικ για τις ψευδείς τοποθετήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την…

Κ. Τσιάρας: Τι είπε για Κουφοντίνα και αλλαγές στον ΠΚ για τα σεξουαλικά αδικήματα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις