Στη Βουλή οι δικογραφίες για Folli Follie και τηλεοπτικές άδειες

Στη Βουλή βρίσκονται ήδη δύο δικογραφίες που αφορούν την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10.30 στην Ολομέλεια. Πέραν της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί εναντίον του πρώην Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, θα ανακοινωθεί και η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie.

Εκτός των ονομάτων του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Αλέξη Χαρίτση περιλαμβάνεται κι αυτό του Σταύρου Αραχωβίτη. Μάλιστα, η υπόθεση αυτή για τον κ. Αραχωβίτη θα οδηγηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας (ήτοι θα ζητηθεί η άρση της ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης) κι όχι με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, όπως για τα δύο άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ότι αφορά, δε, την υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες η εισαγγελία την έχει αποστείλει με βάση τον άρθρο 86 του Συντάγματος, συνεπώς αφού εξεταστεί από τα κόμματα, μπορεί να ζητηθεί η σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, προκαλώντας θόρυβο, μετά τη μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα στο πλαίσιο της δικαστικής του διαμάχης με τον όμιλο Ccc των Χιούρι. Στη μήνυσή του ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή του ίδιου και του ομίλου, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Χρήστος Καλογρίτσας καταγγέλλει ότι ο Νίκος Παππάς είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού». Ο εργολάβος υποστήριξε μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πως επειδή εκείνος δεν είχε τις προϋποθέσεις για να μετέχει στο διαγωνισμό τον είχε προσεγγίσει ο Νίκος Παππάς και συνεργάτες του.

Πηγή:Έθνος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις