ΣτΕ: Για εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση μίλησαν οι συνήγοροι τους

Μαρκάτης

Το κόστος της αγοράς των 18 αεροσκαφών τύπου Rafale, την πρόσφατη κρίση στον Έβρο και την πανδημία χρησιμοποίησαν ως επιχειρήματα οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου κατά τη συζήτησης της επιστροφής των περικοπών κύριων και επικουρικών συντάξεων αλλά και των τριών δώρων επιδομάτων για ένα 11μηνο στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση, καθώς η τελευταία δια των αρμοδίων υπουργών της, ανακοίνωσε ότι τηρήθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, αν και στην πραγματικότητα συμμορφώθηκε μερικώς στις επίμαχες αποφάσεις, μίλησαν οι συνήγοροι των συνταξιούχων.

Σε ταμειακές δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας αναφέρθηκε ο δικηγόρος του ΕΦΚΑ, υποστηρίζοντας ότι λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την απόρριψη των αιτήσεων των συνταξιούχων. Μάλιστα, έθεσε θέμα βιωσιμότητας του
ΕΦΚΑ, ο οποίος θα αναγκαστεί -αν γίνουν δεκτές οι αιτήσεις- να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Παράλληλα, οι συνήγοροι του Δημοσίου τόνισαν ότι υπάρχει εθνική δημοσιονομική κρίση και προέχει το εθνικό συμφέρον της χώρας, καθώς 650.000 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και το Δημόσιο θα καταβάλλει τεράστια ποσά για να μπορέσουν τα άτομα αυτά να επιβιώσουν. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι στα έξοδα της χώρας πρέπει να υπολογισθεί η αγορά των 18 αεροσκαφών Rafale, οι μεταχειρισμένες φρεγάτες, τα τεράστια ποσά
για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, μετά την πρόσφατη κρίση των μεταναστευτικών πιέσεων από την Τουρκία, αλλά και η πανδημία.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δικηγόρος που προσέφυγε στο ΣτΕ κατά των περιοριστικών μέτρων

Οι δικηγόροι απειλούν με αποχή από τις δίκες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις