Σκάνδαλο υποκλοπών: Την εισαγγελέα Βλάχου και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κοντολέων μηνύει ο Κύρτσος για τις παρακολουθήσεις

Γιώργος Κύρτσος

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Κινούμαι δικαστικά κατά όσων έβαλαν κοριούς – Η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Στην αντεπίθεση περνάει ο Γιώργος Κύρτσος που βρέθηκε στη δίνη των υποκλοπών καθώς ο ευρωβουλευτής προσφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων εμπλέκονται στην παρακολούθησή των επικοινωνιών του.

Μήνυση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Κύρτσος πέρασε το κατώφλι της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας το πρωί της Τετάρτης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, προκειμένου να υποβάλει μήνυση κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και συγκεκριμένα κατά του πρώην διοικητή της Παναγιώτη Κοντολέοντα αλλά και της εισαγγελέως Εφετών και ορισμένης στην ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, για την επισύνδεση του κινητού του τηλεφώνου, βάσει τουλάχιστον του δημοσιεύματος του Euractiv.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Μετά την υποβολή της μήνυσης ο κ. Κύρτσος προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας πως κινήθηκε δικαστικά εναντίον «εκείνων που έστησαν κοριούς σε βάρος μου».

«Αντιδρώ σαν Έλληνας πολίτης γιατί θεωρώ ότι καταπατώνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά μου δικαιώματα. Και αντιδρώ φυσικά και ως ευρωβουλευτής γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να συμμετέχω στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να θεωρούμαι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια στην πατρίδα μου», είπε κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα» πράγματα.

«Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε λέγοντας ότι θα δώσει ευρωπαϊκή συνέχεια σε αυτή την υπόθεση.

Νωρίτερα ο κ. Κύρτσος είχε κάνει γνωστό σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ξεκινάει σήμερα τη διαδικασία κατάθεσης μηνύσεων. «Ξεκινάω σήμερα την υποβολή μηνύσεων σε ορισμένους από αυτούς που έστησαν την παρακολούθησή μου-που τεκμηρίωσε η ΑΔΑΕ- επειδή είμαι.. κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Η στάση της Δικαιοσύνης θα δείξει αν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου η επιστρέψαμε σε άλλες καταστάσεις», έγραψε.

Το tweet Κύρτσου

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γιώργος Κύρτσος, ανακοίνωσε πως ξεκινά την υποβολή μηνύσεων «σε ορισμένους από αυτούς που έστησαν την παρακολούθησή μου».

«Ξεκινάω σήμερα την υποβολή μηνύσεων σε ορισμένους από αυτούς που έστησαν την παρακολούθησή μου-που τεκμηρίωσε η ΑΔΑΕ- επειδή είμαι… κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Η στάση της Δικαιοσύνης θα δείξει αν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου η επιστρέψαμε σε άλλες καταστάσεις», έγραψε.

Ο ευρωβουλευτής είχε πραγματοποιήσει στις 9 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, παρουσία του δικηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη, αναπτύσσοντας λόγους που καθιστούν αναγκαία την επίσπευση των ερευνών για τις ουσιαστικώς παράνομες πολλαπλές επισυνδέσεις των τηλεφώνων του.

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις