Ρόδος: Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 24χρονη κατά τριών νεαρών που διακίνησαν γυμνή φωτογραφία της ενώ ήταν ανήλικη

Η κοπέλα ήταν 16 ετών όταν έστειλε γυμνή φωτογραφία στο τότε αγόρι της – Τι αναφέρει στην αγωγή της

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε μία κοπέλα 24 ετών κατά τριών ατόμων, τα οποία κατηγορούνται ότι διέδωσαν διαδικτυακά, εν αγνοία της, φωτογραφία όπου απεικονιζόταν γυμνή!

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται σε χωριό της Ρόδου, όταν η ίδια βρίσκονταν στην ηλικία των 16 της χρόνων.

Ήδη το ποινικό μέρος της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στις αρχές καλοκαιριού θα εκδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου 2022, η 24χρονη κατέθεσε και αγωγή λόγω παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και προσβολής προσωπικότητας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου (ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών).

Η αγωγή στρέφεται κατά τριών ατόμων από τα οποία και η κοπέλα ζητά να της καταβληθεί το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, η ιστορία ξεκίνησε το 2014, οπότε η 16χρονη τότε κοπέλα γνώρισε ένα συνομήλικο αγόρι με το οποίο και σύναψε πλατωνική σχέση.

Στη διάρκεια αυτής και καθώς δεν προχώρησαν σε κάτι περισσότερο, ο τότε φίλος της φέρεται να της ζήτησε να του στείλει σε προσωπικό μήνυμα μία φωτογραφία της όπου να απεικονίζεται γυμνή.

Ο τότε νεαρός – σύμφωνα με την κοπέλα- ήταν πιεστικός ως προς αυτό, καθώς, όπως της έλεγε, με τον τρόπο αυτό θα του «αποδείκνυε την αγάπη της».

Η κοπέλα που τότε ήταν ανήλικη, πράγματι έστειλε τη φωτογραφία με την προϋπόθεση αφού την δει ο τότε φίλος της, να την καταστρέψει άμεσα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα για πιθανή γενοκτονία στην Ουκρανία ξεκινάει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Λάρισα: «Ή κοιμάσαι μαζί μου ή ετοιμάσου για απόλυση» – Η παρενόχληση από 48χρονο και η καταδίκη

 


Η ίδια αναφέρει στην αγωγή της, ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε και μάλιστα ενημερώθηκε μερικά χρόνια αργότερα, από φιλικό της πρόσωπο το οποίο και της είπε πως «κάποιοι «διαδίδουν» διαδικτυακά τη γυμνή της φωτογραφία της χωρίς την άδειά της».

Μετά από έρευνα της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι τη φωτογραφία, που –σύμφωνα με την καταγγέλλουσα- κατείχε αποκλειστικά ο πρώην φίλος της (με τον οποίο μετά από λίγο καιρό είχαν χωρίσει), «την απέστειλε εν είδει ενός αρρωστημένου «παιχνιδιού» σε έναν φίλο του, ώσπου έφτασε στην κατοχή και ενός τρίτου ατόμου».

Μάλιστα έχει κατατεθεί και στις αρμόδιες αρχές από τον έναν εκ των τριών εμπλεκομένων ότι όλα αυτά γίνονταν στο πλαίσιο ενός «παιχνιδιού» που τότε γινόταν στην περιοχή, χωρίς όμως τη συναίνεση της κοπέλας.

Η τελευταία μάλιστα στην ίδια αγωγή, επισημαίνει αρκετές φορές ότι ο πρώην φίλος της όφειλε να διαγράψει άμεσα τη φωτογραφία, καθώς με την προϋπόθεση αυτή, του την είχε στείλει και αυτή τη συμφωνία είχαν κάνει.

Ωστόσο όλο το περιστατικό αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να θιγεί η τιμή και η υπόληψη της 24χρονης σήμερα κοπέλας, καθώς τη φωτογραφία της, την είδε άγνωστος αριθμός ατόμων, γεγονός που είχε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και ιδίως στην ψυχολογία της. Η ίδια αναφέρει στην αγωγή της ότι χρειάστηκε να παρακολουθήσει ψυχοθεραπείες για να διαχειριστεί την όλη κατάσταση.

«… μου έχουν δημιουργηθεί αισθήματα βαθύτατης θλίψης, πικρίας, στενοχώριας, ταραχής και άγχους. Με εξευτέλισαν και έπαιξαν με τον ψυχικό και συναισθηματικό μου κόσμο. Με υποτίμησαν συμπεριφερόμενοι σε μένα σαν ανήθικη γυναίκα και μάλιστα με γυμνή φωτογραφία που με απεικονίζει γυμνή σε εφηβική ηλικία, δηλαδή ούσα ανήλικη», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην αγωγή της η κοπέλα, προσθέτοντας ότι:

«Βρίσκομαι από τότε σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, καθώς δεν γνωρίζω σε πόσους ανθρώπους έχουν διαδώσει οι εναγόμενοι χωρίς τη συναίνεσή μου την ως άνω φωτογραφία ή σε πόσους ανθρώπους την έχουν επιδείξει ή αν υπάρχει κάπου στο διαδίκτυο».

Η υπόθεση θα εξεταστεί ως προς το μέρος της αγωγής το επόμενο διάστημα από το δικαστήριο, ενώ σε ό,τι αφορά το ποινικό μέρος της στο οποίο κατηγορούνται ο πρώην φίλος της κοπέλας και ένας φίλος του θα εκδικαστεί στις αρχές καλοκαιριού 2022 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Πηγή: rodiaki

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις