Περιουσία Τράγκα: Δεσμεύεται η περιουσία της συζύγου του – Δεσμεύτηκε και δύο ακόμη προσώπων από την Αρχή ξεπλύματος που εμφανίζονταν σε εταιρίες του

Τράγκα
Τράγκας

Στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων δύο ακόμη προσώπων, που εμφανίζονταν σε εταιρείες του Γιώργου Τράγκα έχει προχωρήσει η Αρχή Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με βάση το 60ελιδο πόρισμα της, που έκανε φύλλο και φτερό την αμύθητη περιουσία του εκδότη.

Η έρευνα για τον καταμερισμό ποινικών ευθυνών έχει μεταφερθεί στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, γιά να διαπιστωθεί, ποιά πρόσωπα από το οικογενειακό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα εμπλέκονται στα διερευνώμενα αδικήματα, που είναι: Ξέπλυμα, εκβίαση και φοροδιαφυγή.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης μελετά το πόρισμα, που συνέταξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, υπό τον πολύπειρο και ικανότατο Αντεισαγγελέα ε.τ Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, με το οποίο δεσμεύεται η περιουσία και δύο ακόμη προσώπων, που εμφανίζονται σε εταιρείες του εκδότη και δημοσιογράφου.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας έδωσε εντολή για δέσμευση της περιουσίας της συζύγου του Μαρίας Καρρά


Διευκρινίζεται ότι, η δέσμευση δεν αφορά τους γιούς του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη και Φρέντυ, αλλά για πρόσωπα, που εκτός της συζύγου του, εμφανίζονται σε περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος δημοσιογράφου και θα ελεγχθούν και ποινικά.

Στο πόρισμα της Αρχής, όπως αποκάλυψε το iEdiseis, γίνεται λόγος και για το αδίκημα της απιστίας τραπεζικών στελεχών, καθώς δυο υπέρογκα δάνεια φέρονται να έχουν διαγραφεί, κατά ένα μέρος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι ελεγκτές της Αρχής συνομίλησαν με τουλάχιστον 15 επιχειρηματίες, που περιέγραψαν “περίεργες” μεθόδους διαφήμισης, που τους ζητήθηκε από το Γιώργο Τράγκα. Τα πρόσωπα αυτά, ωστόσο, δεν έχουν δώσει έγγραφες καταθέσεις.

Πηγές από την Αρχή Ξεπλύματος διευκρινίζουν ότι αυτό συμβαίνει, επειδή η Αρχή είναι υπηρεσία πληροφοριών για ζητήματα χρηματοπιστωτικά και όχι προανακριτική και κινείται μόνο στη βάση υπονοιών και ενδείξεων, τις οποίες παραθέτει στις εισαγγελικές αρχές για να εκκινήσει η τεκμηρίωση. Επιπλέον, τα αναφερόμενα αδικήματα είναι απλώς ενδεικτικά καθώς ακόμα κι αν προκύψει στοιχείο εκβίασης, δεν μπορεί να κινηθεί ποινική διαδικασία, δεδομένου ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν βρίσκεται εν ζωή.

Γιά το θέμα των δανείων, στο πόρισμα γίνεται εκτενής αναφορά, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι, ο Γιώργος Τράγκας είχε συνάψει συμβάσεις δανείων με ελληνικές τράπεζες (και ειδικά από τράπεζα η οποία αποροφήθηκε από άλλη τράπεζα), που επί της ουσίας δεν εξοφλήθηκαν, καθώς καταβλήθηκε το 1/3 του αρχικού δανείου και το υπόλοιπο της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή (ποινική ή άλλη) των δυο γιών του εκδότη, Γιάννη και Φρέντυ. Ήδη ο δευτερότοκος γιός του εκδότη και δημοσιογράφου ανακοίνωσε δια του συνηγόρου του Θέμη Σοφού ότι, αποποιείται την μυθική κληρονομιά του πατέρα του

Στη δήλωσή του αναφέρει πως δεν είχε καμία “γνώση και ανάμειξη στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα μου”, χαρακτηρίζει την απόφασή του οριστική και δηλώνει στη διάθεση των αρχών.
Θα αποδεχτεί

Αντίθετα ο Γιάννης Τράγκας, δια του συνηγόρου Νίκου Αγαπηνού, διευκρίνισε ότι σε ποινικό επίπεδο είναι στο απυρόβλητο, είπε ότι έχει έννομο συμφέρον να πληροφορηθεί για όλα προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, ενώ προανήγγειλε ότι, θα ζητήσει πραγματογνωμοσύνη.

Ο κ. Αγαπηνός αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εάν προκύψουν φορολογικές εκκρεμότητες ο εντολέας του να βρεθεί υπόλογος, δήλωσε πως η αποδοχή κληρονομιάς θα γίνει με το ευεργέτημα της απογραφής βάσει του οποίου η ευθύνη του κληρονόμου περιορίζεται μέχρι της αξίας του ενεργητικού.

«Υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία σημαντικά, τα οποία ένα μεγάλο μέρος δεν τα γνωρίζω ούτε εγώ όπως τα ακίνητα στην Αμερική. Δεν τα γνώριζε κανένας ότι τα είχε αγοράσει» σημείωσε.

Η δικηγόρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, Γεωργία Κούβελα σε δηλώσεις της ανέφερε: “Τα όσα γράφονται στον Τύπο και αναπαράγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, για την περιουσία του Γεωργίου Τράγκα, ύψους 100.000.000 ευρώ είναι παντελώς ανυπόστατα. Αυτοί που αναπαράγουν αναπόδεικτες πληροφορίες, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί από το πόρισμα της αρμόδιας αρχής και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενό του εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των Αρχών.”

Δεν αποκλείεται πάντως, όπως έχει κάθε νομικό δικαίωμα, η χήρα του εκδότη, να προσφύγει στα δικαστήρια για να αρθεί η δέσμευση της περιουσίας .

πηγή: dikografies.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Δ. Λιγνάδη: Αντικρουόμενες καταθέσεις για το αν ο κατηγορούμενος είχε ή όχι σχέσεις με ανήλικα αγόρια – Τι κατέθεσε η Ελ. Κούρκουλα

Τέσσερα χρόνια φυλάκισης στους Αφγανούς που πυρπόλησαν το ΚΥΤ Μόριας, τον Σεπτέμβριο του 2020

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις