Πάτρα: Οι εισαγγελείς, οι ιατροδικαστές και η ασφυξία σε Μαλένα – Ίριδα

Πισπιρίγκου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου (Κ) οδηγείται από αστυνομικούς για συμπληρωματική απολογία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022. Ακόμη ένα κακούργημα σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προστίθεται στη δικογραφία που αφορά την πρωτότοκη κόρη της, Τζωρτζίνα, για τη δολοφονία της οποίας η 33χρονη γυναίκα είναι προσωρινά κρατούμενη από τον περασμένο Απρίλιο. Η μητέρα, η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της, θα λογοδοτήσει και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης. Ο κ. Νούλης, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί γα τον θάνατο της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022, άσκησε εναντίον της 33χρονης μητέρας συμπληρωματική ποινική δίωξη για την προσπάθειά της να δολοφονήσει την κόρη της λίγο πριν τε

Κατά την κατηγορούμενη για τις τρεις δολοφονίες των παιδιών της (Μαλένας – Ίριδας – Τζωρτζίνας) Ρούλα Πισπιρίγκου και τον νέο συνήγορό της ένα ιδεατό σενάριο θα ήταν τα τρία παιδιά από την Πάτρα να τα είχε πάρει από τη ζωή μια κακή νεράιδα.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Εκτεθειμένη η Πισπιρίγκου από τις ανακοινώσεις και τις απειλές του δικηγόρου της, ο οποίος διαστρεβλώνει την αλήθεια

Τα ντοκουμέντα που καίνε την κατηγορουμένη πριν από την επερχόμενη απολογία


Σε ένα παιδικό παραμύθι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί, όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται σε δελτία Τύπου τα οποία τις τελευταίες ημέρες εκδίδονται σωρηδόν από τον συνήγορο της κατηγορουμένης, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο μιας όχι και τόσο ευχάριστης ιστορίας. Στην πραγματική ζωή, όμως, όταν συγκεκριμένοι ισχυρισμοί παρουσιάζονται επίσημα ως θέσεις της 33χρονης -κατά το κατηγορητήριο- Μήδειας, τότε μόνο κλαυσίγελο προκαλούν. Στο τελευταίο δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο νομικός συμπαραστάτης της Πισπιρίγκου (η οποία φυσικά χαίρει του τεκμηρίου της αθωότητας) κατόρθωσε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Αναφερόμενος στις δολοφονίες -σύμφωνα με τη δίωξη- Μαλένας και Ίριδας μέσω ασφυξίας υποστήριξε ότι το σύμπαν, άνθρωποι άσχετοι μεταξύ τους, συνωμότησε προκειμένου η «πιο αθώα κατηγορούμενη του κόσμου» να ενοχοποιηθεί. Ενέπλεξε δημοσιογράφο-παρουσιαστή, τους κορυφαίους Έλληνες ιατροδικαστές κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, τον Γρηγόρη Λέων, το Ανθρωποκτονιών, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και φυσικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ακολουθώντας την πεπατημένη στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη, όπου αρχικά έφταιγε η επένδυση στο Ελληνικό, μετά το Σωματείο Ηθοποιών και φυσικά οι «κακοί δημοσιογράφοι», όχι μόνο διαστρέβλωσε την πραγματικότητα, αλλά έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ παραπληροφόρησης. Το πρόβλημα όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι πρόκειται κυρίως για επιστημονικό ζήτημα και όχι για νομικό. Και επίσης ότι η έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», που τόσο πολύ συμπαθούν και η κατηγορουμένη και ο συνήγορός της, και έρευνα σε βάθος έχει κάνει και καλό αρχείο διαθέτει. Πάμε λοιπόν να δούμε πόση παραπληροφόρηση μπορεί να χωρέσει σε ένα δελτίο Τύπου.

Ψέματα και αλήθειες

  • Ο νέος συνήγορος της Πισπιρίγκου έγραψε: «Μετά τις παράνομες τηλεδίκες, στις οποίες απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο χωρίς έστω και μία νεκροψία-νεκροτομή ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και στις οποίες καταρρακώθηκε το τεκμήριο αθωότητας της κας κατηγορούμενης και γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά και για τις άλλες παρανομίες, οι οποίες διεπράχθησαν εις βάρος της, και την παράνομη δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας, για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς, ενεργοποιήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Τσιάρας, αλλά και το Τμήμα Διώξεως των εγκλημάτων κατά της ζωής της ΕΛ.ΑΣ. και με μια εντελώς προκατειλημμένη προανακριτική διαδικασία απέστειλαν έγγραφο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και παρανόμως, αφού θα εκρίνετο η ιατροδικαστική έκθεση της κας Τσάκωνα, η οποία έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή, υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία και απαγορεύεται να κριθεί από συναδέλφους της στην ίδια υπηρεσία…».
  • Η αλήθεια είναι: Η ποινική διερεύνηση για τους θανάτους-δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας δεν ξεκίνησε εξαιτίας των κακών καναλιών και του Γρηγόρη Λέων (ενός εκ των κορυφαίων επιστημόνων), αλλά με εισαγγελική παρέμβαση μετά την αποκάλυψη ότι η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δολοφονήθηκε (από την Πισπιρίγκου) με κεταμίνη. Η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στους κ. Ελευθεριάνο (σ.σ. τον νέο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών) και Ανδρέου, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέθεσαν την έρευνα, ως εποπτεύοντες, στο Ανθρωποκτονιών. Πώς το έκαναν αυτό; Με μια δισέλιδη παραγγελία βάσει της οποίας ζητούσαν συγκεκριμένα πράγματα και όφειλε να τα γνωρίζει και ο καινούργιος δικηγόρος της Πισπιρίγκου μιας και έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας. Στις 12 Απριλίου 2022 λοιπόν το Ανθρωποκτονιών -κατόπιν της εισαγγελικής παραγγελίας- ζήτησε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να οριστούν δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας (μη επιληφθέντες των νεκροψιών των ανήλικων κοριτσιών, δηλαδή Τσάκωνα – Μπουζιάνης), οι οποίοι «αφού θα λάβουν γνώση των πλήρων ιατρικών φακέλων νοσηλείας», των ιατροδικαστικών εκθέσεων και των τοξικολογικών-ιστολογικών θα γνωματεύσουν όχι για την κυρία Τσάκωνα, αλλά για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας.
  • Ο νέος συνήγορος της Πισπιρίγκου έγραψε: «…Οι Καρακούκης – Καλόγρηας αυτοδιορίστηκαν ως κριτές των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών (σ.σ. εννοεί την κυρία Τσάκωνα και την κυρία Τσιόλα) που είχαν διενεργήσει και τις δύο νεκροψίες-νεκροτομές, και στη συνέχεια παρανόμως επέλεξαν, για να κατασκευάσουν ένα πρωτοφανές ιατροδικαστικό σενάριο, δύο ειδικούς συμβούλους ιατρούς, έναν, φίλο τους πιθανώς, αθλίατρο καρδιολόγο, χωρίς καμία εξειδίκευση σε καρδιολογικά προβλήματα βρεφών, ονόματι Σταυρουλάκη, και έναν, φίλο τους πιθανώς, παθολογοανατόμο ονόματι Ευτυχιάδη, οι οποίοι παρανόμως αποδέχτηκαν αυτή την επιλογή τους και ο μεν ένας έδωσε βιβλιογραφία στους Καρακούκη – Καλόγρηα αποδεικνύοντας έτσι την ανεπάρκειά τους…».
  • Η αλήθεια είναι: Ο κορυφαίος Έλληνας ιατροδικαστής και επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης ετέθη μαζί με τον κ. Καλόγρηα ως ο πραγματογνώμονας που κλήθηκε να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή και οι δυο τους είναι ιατροδικαστές Α΄ τάξης και η εισαγγελική παραγγελία προς το Ανθρωποκτονιών που περιέχεται στη δικογραφία, και έχει στη διάθεσή του ο δικηγόρος, ανέφερε ότι έπρεπε να τεθούν επικεφαλής ιατροδικαστές εγνωσμένου κύρους. Άλλωστε θα ήταν παράδοξο μια τόσο σοβαρή υπόθεση, το αποκαλούμενο ως έγκλημα του αιώνα, να μην την αναλάμβανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας μαζί με τον δεύτερο τη τάξει, αλλά κάποιος άλλος. Σε ό,τι αφορά τον κ. Σταυρουλάκη, οι ικανότητες και το βιογραφικό του μιλούν από μόνα τους. Κορυφαίος καρδιολόγος με πλούσιο βιογραφικό και εξειδίκευση στους αιφνίδιους θανάτους. Είναι προφανές ότι η Πισπιρίγκου θα προτιμούσε να οριζόταν εκ νέου η κυρία Μητσέλου -στην οποία ο κ. Δασκαλάκης είχε μεταφέρει οδικώς τα όργανα της Ίριδας-, η οποία είχε καταλήξει στο πρωτοφανές, παγκόσμιο, συμπέρασμα ότι το βρέφος κατέληξε εξαιτίας της αγενεσίας φλεβόκομβου. Ακόμα και έτσι ο νέος συνήγορος της κυρίας Πισπιρίγκου οφείλει να γνωρίζει ότι ακόμη και η συγκεκριμένη παθολογοανατόμος στη συνέχεια έκανε στροφή 180 μοιρών!
  • Ο νέος συνήγορος της Πισπιρίγκου έγραψε για τον κ. Ευτυχιάδη, ο οποίος βοήθησε στην αποκάλυψη της ασφυξίας της Ίριδας: «…χρησιμοποίησε μια παντελώς άγνωστη μέθοδο, την οποία κανένας παθολογοανατόμος, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, δεν είχε χρησιμοποιήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, για να στηρίξει το κατασκευασμένο, έξω από κάθε ιατροδικαστική επιστημονική προσέγγιση, σενάριο των δήθεν ασφυκτικών θανάτων, οι οποίοι δήθεν αποδεικνύονταν από τις «γρατζουνιές» στα πρόσωπα των αείμνηστων παιδιών, χρησιμοποιώντας αυτός ο Ευτυχιάδης μια χρωστική ουσία παντελώς άγνωστη στην παθολογοανατομική ειδικότητα…».
  • Η αλήθεια είναι: Ο κ. Ευτυχιάδης, εκτός από μακροσκοπική και ιστολογική (μικροσκοπική διερεύνηση) εξέταση, διενήργησε και ανοσοϊστοχημεία με χρώση Fibronectin, προς καλύτερη απόδειξη. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε την ανοσοϊστοχημική χρώση Fibronectin με την οποία το παρασκεύασμα από ιστό μυοκαρδίου παρουσίασε εστιακή θετικότητα σε μεμονωμένα μυοκαρδιακά κύτταρα και η συγκεκριμένη θετικότητα αποτέλεσε στοιχείο ενδεικτικό ασφυξίας. Ο νέος συνήγορος της κατηγορουμένης αυτή τη χρώση την αναφέρει ως ανύπαρκτη και άγνωστη, όμως σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία (ενδεικτικά αναφέρεται το σύγγραμμα του κορυφαίου ιατροδικαστή του κόσμου, Determeyer) η χρώση Fibronectin συμβάλλει στη διαφορική διάγνωση μεταξύ συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και ασφυξίας. Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Ευτυχιάδη και τη βιβλιογραφία που επικαλείται, χρησιμοποιείται για να διαφοροδιαγνώσει θάνατο αιφνίδιο από βίαια αίτια – ασφυξία. Εν προκειμένω, εάν ο συνήγορος της κυρίας Πισπιρίγκου μελετήσει προσεκτικά την έκθεση του κ. Ευτυχιάδη θα αντιληφθεί τα εξής: Ο κ. Ευτυχιάδης διέγνωσε μακροσκοπικά ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες (σημείο ασφυξίας). Διέγνωσε μικροσκοπικά σε διάφορα όργανα εστιακές εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων – εστιακές αιμορραγικές διηθήσεις (εύρημα ασφυξίας) σε πνεύμονες και εγκέφαλο. Διέγνωσε εικόνα θύμου αδένα ως επί έναστρου ουρανού (σημείο υποξίας). Διενέργησε ανοσοϊστοχημεία με χρώση φιμπρονεκτίνης (FBN –  Fibronectin), η οποία απέβη θετική και αποτελεί ενδεικτικό σημείο ασφυξίας. Δεν διαπίστωσε νόσο του φλεβόκομβου. Είναι ο ιατρός που «κλείδωσε» τη διάγνωση της ασφυξίας και τη δολοφονία όσον αφορά την Ίριδα. Επομένως, ο νομικός παραστάτης της κατηγορουμένης ας μη βιάζεται, διότι ο κ. Ευτυχιάδης θα κληθεί στο δικαστήριο και θα εξηγήσει τα ευρήματά του, που ο ίδιος ανέδειξε και θα επεξηγήσει. Συνεπώς, απειλές σε μάρτυρα ειδικών γνώσεων, που διερεύνησε το περιστατικό τόσο ενδελεχώς, δεν χωρούν.
  • Ο νέος συνήγορος της Πισπιρίγκου έγραψε: «…Δηλαδή, η Αστυνομία και όχι ο Εισαγγελέας με δικό της έγγραφο ζήτησε ιατροδικαστές από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών παρανόμως, αφού θα εκρίνετο η κυρία Τσάκωνα, και ακολούθως οι δύο που αυτοδιορίστηκαν, μη επιλέγοντας την κορυφαία κατά την κρίση μου ιατροδικαστή στην Ελλάδα κα Μαριανού για ευνόητους λόγους και μη επιστρέφοντας το έγγραφο λόγω του κωλύματός τους, ώστε να διοριστούν ιατροδικαστές από άλλες υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, επέλεξαν τους Σταυρουλάκη και Ευτυχιάδη, ώστε το σενάριο τελικά της Αστυνομίας να αποκτήσει νομιμοφανή υποδομή…».
  • Η αλήθεια είναι: Στη δισέλιδη παραγγελία τους προς το Ανθρωποκτονιών, η οποία είναι σε γνώση του νέου δικηγόρου της Πισπιρίγκου, εκτός εάν δεν έχει καταφέρει να διαβάσει ακόμη τη δικογραφία (!!!), οι εισαγγελείς κ. Ελευθεριάνος και Ανδρέου είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ: Ζητούν να οριστούν ιατροδικαστές ΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ! Δεν γνωρίζουμε εάν μετά από 50 χρόνια δικηγορίας ο νομικός συμπαραστάτης της -κατά το κατηγορητήριο- Μήδειας από την Πάτρα έχει αποκτήσει ειδικές γνώσεις και στην ιατροδικαστική επιστήμη, αλλά είναι προφανές ότι εάν (σύμφωνα με το μυαλό του) ο νυν και ο μέλλον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ήταν ανίκανοι να ερευνήσουν την υπόθεση, κάτι πηγαίνει λάθος. Εξίσου περίεργη είναι και η «προτίμηση» στην κυρία Μαριανού.
  • Ο νέος συνήγορος της Πισπιρίγκου έγραψε: «…Η προκατάληψη των Καρακούκη – Καλόγρηα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η σωστή επιστημονική προσέγγιση της κας Τσάκωνα για το ένα από τα δύο παιδιά είχε ήδη επιβεβαιωθεί από έναν από τους κορυφαίους επίσης πραγματικούς ιατροδικαστές στην Ελλάδα, τον πρώην ιατροδικαστή Πειραιώς κο Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος για λογαριασμό του ζεύγους Δ.-Π. είχε μελετήσει όλη την επιστημονική εργασία της κας Τσάκωνα, αλλά και τον ιατρικό φάκελο του ενός παιδιού και είχε γνωμοδοτήσει ότι το παιδί έχασε τη ζωή του από φυσικό θάνατο και μετά από σωστή από κάθε άποψη νοσηλεία στο νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύετο, αποτρέποντας την εντολέα μου κα Σ.Π. από το να στραφεί εναντίον του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύετο το παιδί της, όταν έχασε τη ζωή του».
  • Η αλήθεια είναι: Τη «σωστή», όπως τη χαρακτηρίζει, επιστημονική προσέγγιση της κυρίας Τσάκωνα (η οποία μεταξύ άλλων ξέχασε να λάβει δείγμα από τον εγκέφαλο της Μαλένας!!!) την είχε αμφισβητήσει η ίδια η εντολέας του και μάλιστα εγγράφως με άτυπη υπεύθυνη δήλωση, την οποία είχε παραδώσει η ίδια σε γνωστό γιατρό και είχε αποκαλύψει η «Μ». Εάν ο πολύπειρος δικηγόρος δεν το γνωρίζει, ας στείλει έναν από τους συνεργάτες του στα γραφεία της εφημερίδας να του τη δώσουμε. Επίσης τραγικό είναι να χαρακτηρίζει τον κ. Σωκράτη Τσαντίρη πρώην ιατροδικαστή Πειραιώς, από τη στιγμή που προσελήφθη στη συγκεκριμένη υπηρεσία το καλοκαίρι που μας πέρασε. Επίσης, μόνο ως εξωφρενικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Τσαντίρης συμφώνησε με την κα Τσάκωνα στο απίστευτο σενάριο της ηπατικής ανεπάρκειας της Μαλένας που δεν αποτελεί αιτία θανάτου, καθώς ως γνωστόν στη δική του έκθεση έκανε λόγο για αδιευκρίνιστο θάνατο και ζήτησε περαιτέρω εξετάσεις που δεν έγιναν! Είναι επίσης ιλαροτραγικό ο νέος δικηγόρος της κατηγορουμένης να χαρακτηρίζει κορυφαία ιατροδικαστή την κυρία Τσάκωνα, η οποία γνωμάτευσε ότι η Μαλένα πέθανε στα καλά καθούμενα από ηπατική ανεπάρκεια, ενώ λίγη ώρα πριν έτρωγε σουβλάκι και έπαιζε στον παιδότοπο και οι εξετάσεις της ήταν εξαιρετικές. Ιδίως από τη στιγμή που η συγκεκριμένη έκθεση χλευάζεται από σύσσωμη την επιστημονική κοινότητα και η κυρία Τσάκωνα αναγκάστηκε να ανασκευάσει εν μέρει στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πετράλωνα: Οι αντιφατικές καταθέσεις της μεγάλης κόρης

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην εργαζόμενος σε δομή της ΜΚΟ κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις