Πάτρα: Ο κ. Τσιάρας παράγγειλε τον πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών που εξέτασαν πρώτοι τις Μαλένα & Ίριδα

ιατροδικαστών

Άλλη μία δικαίωση για το eReportaz – Όπως αποκαλύψαμε νωρίτερα στην ανάρτηση μας με τίτλο Πάτρα – Αποκλειστικό : Στον Νίκο Καρακούκη ο πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών Μαλένας και Ίριδας, υλοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας παρήγγειλε προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για ενδεχόμενα παραπτώματα που τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με επιστολή του προς κ. Καρακούκη ζητά όπως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Υπενθυμίζεται ότι η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέμης Αδαμαντίδης: Στις 14 Ιουλίου θα συζητηθεί η υπόθεση του

1ο Legal Transformation Conference: Κάντε την εγγραφή σας για το μεγάλο συνέδριο του Σεπτεμβρίου

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις