Νομική Βιβλιοθήκη: Παρουσίαση του Συλλογικού Έργου «Δασικοί Χάρτες: Νομοθετικό Πλαίσιο και Πρακτική Εφαρμογή»

Νομική βιβλιοθήκη

Η Νομική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει την έκδοση του Συλλογικού Έργου «Δασικοί Χάρτες: Νομοθετικό Πλαίσιο και Πρακτική Εφαρμογή», την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στις 18.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων 1 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Επιδίωξη του Συλλογικού Έργου, την έκδοση του οποίου επιμελήθηκε o κ. Κωνσταντίνος Καρατσώλης, είναι, μέσω της κωδικοποίησης της ισχύουσας νομοθεσίας περί Δασικών Χαρτών, να αποτελέσει ένα απαραίτητο βοηθητικό εργαλείο για την ελληνική Πολιτεία, τη Διοίκηση και τον επιστημονικό κόσμο, συνεισφέροντας θετικά στην ολοκλήρωση και κύρωση των δασικών χαρτών, την ορθή ανάγνωση και την κωδικοποίηση της κατάστασης στη χώρα μας, καθώς και στην ανάδειξη της ανάγκης προστασίας του σπουδαίου δασικού της πλούτου.

Βασικό σημείο διαφοροποίησης του βιβλίου, είναι ότι δεν περιορίζεται απλά σε μία θεωρητική προσέγγιση του θέματος, αλλά αποτυπώνει καίριες ενότητες και παράλληλα πλαίσια δικαίου, τα οποία όμως σχετίζονται και έχουν ως πυρήνα τους δασικούς χάρτες. Μεταξύ των θεμάτων που αναδεικνύονται μέσω του Συλλογικού Έργου είναι το ιστορικό και νομοθετικό πλαίσιο, η ανάρτηση δασικών χαρτών και σχετικές συνέπειες, η διαδικασία εξέτασης αντιρρήσεων, η περιβαλλοντική αδειοδότηση, οι δασικοί Χάρτες και εμπράγματα δικαιώματα, και οι κτηματολογικές εγγραφές.

Την παρουσίαση του Συλλογικού Έργου θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, κ. Α. Δεμερτζής. Στη συζήτηση θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις οι κκ. Κ. Μενουδάκος, π. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γ. Στασινός, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Χ. Ντουχάνης, Σύμβουλος Επικρατείας, και ο κ. Δ. Πυργάκης, Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παρεμβάσεις με ομιλίες τους θα κάνουν, επίσης, οι συγγραφείς του Συλλογικού Έργου. Η συζήτηση θα κλείσει με την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Καρατσώλη, ο οποίος θα συνοψίσει τα κυριότερα συμπεράσματα της συζήτησης για το Συλλογικό Έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Ο κ. Τσιάρας παράγγειλε τον πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών που εξέτασαν πρώτοι τις Μαλένα & Ίριδα

1ο Legal Transformation Conference: Κάντε την εγγραφή σας για το μεγάλο συνέδριο του Σεπτεμβρίου

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις