Πατρα: Καρφιά από τον πρώην δικηγόρο της Πισπιρίγκου (έγγραφο)

Πισπιρίγκου

 

Κωνσταντίνος Ζάρδας. Ανακοίνωση-απάντηση στο τετρασέλιδο δελτίο Τύπου που έστειλε η οικογένεια Πισπιρίγκου στα ΜΜΕ, εξέδωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Ο κ. Ζάρδας είχε οριστεί από την ανακρίτρια ως συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, όμως άφησε την υπόθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσα αναφέρονται στο τετρασέλιδο δελτίο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ ανέφερε πως προσεγγίστηκε από συγγενικό πρόσωπο, το οποίο του ζήτησε να εμφανίζεται συνέχεια στα ΜΜΕ.

Μάλιστα, αναφέρει ότι το ίδιο άτομο του ζήτησε να ασχοληθεί σε ιδιωτικό επίπεδο με την υπόθεση, παρόλο που ο ίδιος δεν ήθελε.

Η ανακοίνωση το Κωνσταντίνου Ζάρδα: 

 

Αθήνα. 4/7/2022

Προς tούς αξιότιμους εκπροσώπους του δικαστικού ρεπορτάζ

Σε απάντηση του σημερινού δελτίου τύπου της οικογένειας της Σ. Πισπιρίγκου.
καθ’ ό μέρος τούτο (προς ιδιαίτερη έκπληξή μου) αναφέρεται στο πρόσωπό μου.

Είμαι υποχρεωμένος να αποσαφηνίσω τα ακόλουθα: Μετά το πέρας της κύριας
ανάκρισης για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της πρωρτότοκης θυγατέρας της κ
Σ. Πισπιρίγκου για την οποία -υπενθυμίζεται- είχα διοριστεί με πράξη της κ.
18ης Τακτικής Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αθηνών, μου ζητήθηκε παρακλητικά
και επίμονα από στενό μέλος της οικογένειας της πιο πάνω κατηγορουμένης,
να συνεχίσω ιδιωτικά ως συνήγορός της αναφορικά τόσο με την ανωτέρω
υπόθεση, όσο και με τη νέα υπόθεση ανθρωποκτονίας κατά συρροή, που
αφορά στους θανάτους των δύο ετέρων τέκνων της. Σημειωτέον, μάλιστα, ότι το ίδιο ως άνω στενό μέλος της οικογένειας της Ζ. Πισπιρίγκου με είχε επιμόνως προτρέψει και στο παρελθόν να εμφανίζομαι όσο το δυνατόν συχνότερα στα Μ.Μ.Ε., προκειμένου να παρέχω «δυναμική», όπως το ίδιο τη χαρακτήρισε, υπεράσπιση στην ανωτέρω συγγενή του. Το ίδιο είχε πράξει και η ίδια η κατηγορουμένη αλλά και έτερα μέλη της οικογένειάς της. Από πλευράς μου.

Ωστόσο, ενημέρωσα τόσο το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο της κας Σ. Πισπιρίγκου όσο φυσικά και την ίδια ότι το έργο μου επισήμως ολοκληρώθηκε με το πέρας της κύριας ανάκρισης και ότι δεν επιθυμούσα να συνεχίοω τη συνεργασία μας, αναλαμβάνοντας και τη νέα υπόθεσή της, νια καθαρά προσωπικούς λόγους.

Εν όψει των ανωτέρω, όσα- αντίθετα με τα παραπάνω- αναφέρονται στο σημερινό δελτίο τύπου και με αφορούν, τυγχάνουν υποβολιμαία και σε κάθε περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επαναλαμβάνω και τονίζω μετ’επιτάσεως, για να καταστεί απολύτως σαφές, ότι η επιλογή της μη
εξακολούθησης εκ μέρους μου του έργου της υπερασπίσεως της κ. Ε.
Πισπιρίγκου ήταν αποκλειστικά και μόνο δική μου.

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Γ. Ζάρδας

Δικηγόρος Αθηνών

Ο κ. Ζάρδας είχε αποχωρήσει την 1η Ιουλίου γράφοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση του Κ. Ζάρδα:

Σας ενημερώνω ότι δεν εκπροσωπώ πλέον την κα Σωτηρία Πισπιρίγκου, στην υπόθεση ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της πρωτότοκης θυγατέρας της (Τζωρτζίνας), για την οποία είχα διοριστεί ως συνήγορός της από την κα 18η Τακτική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς επήλθε το πέρας της ανακρίσεως και έληξε αυτοδίκαια ο ανωτέρω διορισμός μου. Για την, δε, νέα υπόθεση ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως των άλλων δύο παιδιών της (Μαλένας και Ίριδας), για την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σας ενημερώνω ομοίως –προς άρση κάθε συγχύσεως- ότι δεν εκπροσωπώ την κα Πισπιρίγκου.

Σας ευχαριστώ για την έως τώρα άψογη συνεργασία μας.

Με εκτίμηση Κωνσταντίνος Γ. Ζάρδας

Δικηγόρος Αθηνών

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις