Πάτρα: Επιστολή Τσάκωνα για τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο

Τσάκωνα

Μέσω του δικηγόρου της η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα κοινοποίησε επιστολή στην οποία αναφέρεται στην εικόνα της που κοινοποιείται σε δημοσιεύματα τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου και τηλεοπτικές εκπομπές που προέρχονται από τα κλειστά προφίλ της στα social media. Τέλος καλεί όλους να παύσουν την παράνομη αυτή συμπεριφορά, δηλαδή να χρησιμοποιούν την χρήση των συγκεκριμένων φωτογραφιών.

Διαβάστε όλη της επιστολή της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Της Χριστίνας Τσάκωνα του Μιχαήλ, ιατροδικαστού.

Ήδη εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, αλλά και με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες ημέρες, επ’ αφορμή και στο πλαίσιο της «υπόθεσης Πισπιρίγκου», έχει ληφθεί από τα κλειστά προφίλ μου στα social media η εικόνα μου, που κοινοποιείται σε δημοσιεύματα (στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο) και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτές οι φωτογραφίες, όχι μόνον έχουν ληφθεί κατά τον ανωτέρω παράνομο τρόπο, αλλά, επιπλέον, έχει γίνει σκόπιμη επιλογή συγκεκριμένων εξ αυτών έτσι, ώστε από τον συνδυασμό των χρησιμοποιούμενων εικόνων μου με το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και των τηλεοπτικών εκπομπών, να προσβάλλεται με βάναυσο τρόπο η προσωπικότητά μου, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσβολή του φύλου μου.

Η χρήση της εικόνας μου, μάλιστα δε των συγκεκριμένων φωτογραφιών, αφενός μεν δεν εξυπηρετεί κανέναν δημοσιογραφικό σκοπό, ούτε και την ενημέρωση του κοινού από τον (έντυπο και ηλεκτρονικό) Τύπο και την τηλεόραση, αφετέρου δε προκαλεί ιδιαιτέρως μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνον σε εμένα, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου, ιδίως δε στα δύο ανήλικα τέκνα μου.

Επειδή, η κτήση και χρήση της εικόνας μου εγένετο με παράνομο τρόπο και συνιστά αστική και ποινική αδικοπραγία και προσβολή της προσωπικότητάς μου, υπό τους όρους μάλιστα που πραγματοποιείται, αφού ουδέν δημοσιογραφικό σκοπό εξυπηρετεί.

Επειδή, με την παρούσα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για την προαναφερόμενη συμπεριφορά και ΣΑΣ ΚΑΛΩ να παύσετε την ως άνω παράνομη συμπεριφορά, ήτοι την χρήση των συγκεκριμένων φωτογραφιών.

Αθήνα, 23-6-2022

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος Διαμαντής Δ. Μπασαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Δευτέρα ή Τρίτη η κλήση στην Πισπιρίγκου για εξηγήσεις- Τι περιέχει η δικογραφία

Τι συζητήθηκε σε σύναξη δημοσιογράφων του δικαστικού ρεπορτάζ με τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις