Τι συζητήθηκε σε σύναξη δημοσιογράφων του δικαστικού ρεπορτάζ με τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό

Τι είπε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών – Η μελλοντολογία περί εκλογών αμέσως μετά τον Αύγουστο – Τι ειπώθηκε για τις επικείμενες προαγωγές στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός μετά την δεύτερη εκλογική νίκη του στον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας, έκανε σύναξη των δημοσιογράφων του δικαστικού ρεπορτάζ, στο Hyper Astro Bar (Αθηνάς 2), με θέα την Ακρόπολη.

Το αεράκι της καλοκαιρινής βραδιάς, την ώρα που το θερμόμετρο στην πρωτεύουσα ήταν στο κόκκινο, έδινε άλλον αέρα στη μικρή δημοσιογραφο-δικηγορική παρέα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ειπωθούν ιστορίες και γεγονότα του παρελθόντος και του παρόντος, που για ευνοήτους λόγους δεν μπορούν να αποτυπωθούν ούτε στο δημοσιογραφικό χαρτί, αλλά ούτε να απεικονιστούν στα κάθε είδους ηλεκτρονικά μέσα.

Επικράτησε έντονα φιλικό κλίμα με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Βερβεσό ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να κάνει «αποκαλύψεις» τόσο από το παρελθόν όσο και από το σήμερα, ενώ δεν έλειψε και η μελλοντολογία περί εκλογών αμέσως μετά τον Αύγουστο.

Ειδική αναφορά έγινε στις επικείμενες προαγωγές στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ειπώθηκε ποιοι δικαστές στηρίζονται από πολιτικά πρόσωπα και ποια είναι τα πρόσωπα αυτά, χωρίς να παραλειφθεί αναφορά στα έργα του παρελθόντος των υποψηφίων προς προαγωγή δικαστών και τις διασυνδέσεις τους με πολιτικά και όχι μόνο πρόσωπα.

Οι πρωτοβουλίες αυτές για συνάξεις τέτοιου είδους δίνουν τις απαντήσεις σε εκείνους που εκφράζουν δημόσια και μη, τις φαντασιώσεις τους περί παρασκηνιακών συμμαχιών, δημοσιογράφων, δικηγόρων, κ.λπ., με κοινούς σκοπούς και βλέψεις.

Η διαφάνεια είναι το καλύτερο φάρμακο για όλους τους φαντασιόπληκτους που διαβλέπουν σκευωρίες να εξελίσσονται παντού με επίκεντρο τους ίδιους και τις παρέες τους, όποια μορφή και αν αυτές έχουν.

Στην σύναξη αυτή παραβρέθηκε και ο βετεράνος της δημοσιογραφίας που με την πέννα και το δημόσιο λόγο του ενόχλησε πολλούς και ειδικά δικαστές. Ο λόγος γίνεται για το Στέλιο Βορίνα.

Στην παρέα ήταν και η Τζώρτζια Κοντράρου, όπως και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, παλαιοί συνάδελφοι που έδωσαν και δίνουν την ψυχή τους σε αυτό που λέγεται δημοσιογραφία και αντικειμενική ενημέρωση.

Παρόμοια δημοσιογραφικά φαινόμενα, όπως είναι οι τρεις εν λόγω συνάδελφοι, έχουν έντονα αρχίσει να εκλείπουν στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αυτό είναι ένα άσχημο σημάδι…

Αρκετοί στην παρέα ήταν και οι νεότεροι συνάδελφοι που υπηρετούν την ενημέρωση με τον καλύτερο και αντικειμενικότερο τρόπο, δίνοντας στους διαδρόμους και στα σκαλάκια των δικαστηρίων, την ψυχή τους για αυτό που λέγεται ενημέρωση, κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες και τις πιέσεις των εργοδοτών για να «βγουν πρώτοι» στα κανάλια και τα σάιτ.

Από τη νεότερη γενιά των δημοσιογράφων παραβρέθηκαν στη σύναξη οι Ντίνα Τσουκαλά, Άννα Κανδύλη, Λία Κοντοπούλου, Μαίρη Ζαρκάδα, Μαίρη Μπενέα, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Πέτρος Τρουπιώτης (δεν καλύπτει το δικαστικό ρεπορτάζ), Φάνης Καραμπατσάκης, Δημήτρης Δαμιανός και ίσως να ξέχασα κάποιους.

Πάντως, όλοι χαιρετίζουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες, που σπάνε και απαντούν στις φαντασιώσεις κάποιων περί σκευωριών, αφανών ομάδων υποστήριξης, συντεχνιών, κ.λπ. και δείχνουν ότι σε όλες τις ενέργειες υπάρχει άπλετο φως.

Τέλος, ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΔΣΑ για την ωραία βραδιά.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις