Πάτρα: Χωρίς υποστήριξη της κατηγορίας η δίκη για Μαλενα – Ίριδα

Πάτρα: Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως

Χωρίς υποστήριξη κατηγορίας, δηλαδή χωρίς την παρουσία δικηγόρων από την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, θα διεξαχθεί η δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κ. Δασκαλάκη για αναβολή προκειμένου να ορίσει δικηγόρους μέσω της νομικής βοήθειας.

«Έκανα μια προσπάθεια να κρατήσω τους δυο δικηγόρους μου ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν για οικονομικούς λόγους. Έχω κάνει ήδη αίτηση για ορισμό δικηγόρου μέσω νομικής βοήθειας. Κρίθηκε απορριπτέα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής. Σας ζήτω αναβολή για να μπορώ να κάνω εκ νέου αίτηση», ανέφερε από το βήμα. Για αίτημα προσχηματικό προκειμένου να συνεχιστεί η ταλαιπωρία της κατηγορούμενης έκανε λόγο ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας. «

Επιθυμούμε διακαώς να ξεκινήσει η δίκη, όμως επειδή σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας της, αυτό είναι τελείως προσχηματικό. Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται σήμερα, ο σκοπός είναι να ταλαιπωρηθεί ακόμη περισσότερο η κατηγορούμενη. Είχε δυο εξαιρετικούς δικηγόρους, έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα. Θέλουμε την έναρξη της διαδικασίας. Δεν είναι δικαιολογία αυτό που προβάλλεται σήμερα», ανέφερε.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος το οποίο χαρακτήρισε παρελκυστικό. «Θεωρώ ότι υποβάλλεται καταχρηστικά προς παρέλκυση της δίκης. Δεν είναι δυνατόν οι δυο του δικηγόροι να αποφάσισαν τόσο αργά τη διακοπή της συνεργασίας τους. Γνώριζαν πολύ καιρό πριν πότε ξεκινά η διαδικασία. Συνεπώς προτείνω την πρόοδο της δίκης», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός. Το δικαστήριο μετά από διακοπή αποφάσισε την απόρριψη του αιτηματος αναβολής και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων. Η απόρριψη του αιτήματος του κ. Δασκαλακη σημαίνει ότι πλέον δε θα μπορούν να εξετάζονται οι μάρτυρες από την πλευρά του, με τον ίδιο να καταθέτει ως απλός μάρτυρας

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις