Πάτρα: Ανακοίνωση χαστούκι του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ για την επίθεση Κούγια σε Κουσουλό – Νικολετάκη

Εισαγγελέων

Ανακοίνωση χαστούκι του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ για την επίθεση Κούγια σε Κουσουλό – Νικολετάκη. Τι γράφει στην ανακοίνωση του.

Συνεδρίασε σήμερα 20 Φεβρουαρίου 2023, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, με σκοπό να εξετάσει τις καταγγελίες των μελών της Ενώσεως, διαπιστευμένων στο δικαστικό ρεπορτάζ, εναντίον του δικηγόρου κ. Αλέξη Κούγια.

Το ΕΟΔ, παρακολουθεί με αποτροπιασμό την προκλητική και κατ’ επανάληψη προσβλητική συμπεριφορά του δικηγόρου Αλ. Κούγια και με τη σημερινή απόφασή του, καταδικάζει τις απειλές, την απρόκλητη και φραστική επίθεση κατά των δημοσιογράφων.

Επισημαίνει ότι οι συνάδελφοι του δικαστικού ρεπορτάζ εξακολουθούν να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ερευνούν και να καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος και είναι ανεπίτρεπτο οι συνήγοροι να εξαπολύουν απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, απειλές, αγωγές, αλλά και να φθάνουν στο σημείο να χειροδικήσουν σε βάρος συναδέλφων.

Το ΕΟΔ, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο ήδη έχει ασχοληθεί με το θέμα, να προχωρήσει σε παραστάσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την προστασία ακόμη και της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων.

Το ΕΟΔ, επαναλαμβάνει, τέλος, την επισήμανση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προς το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας «να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου».

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτρος Κουσουλός: «Μήνυση και καταγγελία στον Κούγια-Όποιος έχει εμμονές τις λύνει στους ειδικούς» (Βίντεο)

Πέτρος Κουσουλός για την επίθεση Κούγια στον Νίκο Νικολετάκη: “Δεχόμαστε απίστευτο bullying από τον συνήγορο της Πισπιρίγκου”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις