Πατέρας σκότωσε την 9χρονη κόρη του – Σκηνοθέτησε την απαγωγή της (φωτο)

9χρονη

Μια οικογενειακή εκδρομή από τον Καναδά στη Νέα Υόρκη κατέληξε σε φρίκη: Ένας 45χρονος επιχειρηματίας φέρεται να σκότωσε την 9χρονη κόρη του, λίγες ώρες πριν την επιστρέψει στη μητέρα της. Το παιδί, με ελληνικές ρίζες, βρέθηκε νεκρό δίπλα σε λίμνη στη βόρεια Νέα Υόρκη, με τον πατέρα της να έχει προηγουμένως δηλώσει ψευδώς ότι την απήγαγαν δύο άγνωστοι άνδρες.


Της Κωνσταντίνας Τριανταφύλλου


Η υπόθεση συγκλονίζει τον Καναδά, αλλά και την Ελλάδα, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα της μικρής Μελίνας Γαλάνη-Φρατολίν, που μέχρι πριν λίγες ημέρες ζούσε μια ήσυχη ζωή στο Κεμπέκ.

Η εξαφάνιση που έγινε ανθρωποκτονία

Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιουλίου, ο Λουτσιάνο Φρατολίν, ιδρυτής της εταιρείας Gambella Coffee με έδρα το Μόντρεαλ, τηλεφώνησε στις αρχές καταγγέλλοντας απαγωγή: ισχυρίστηκε ότι δύο άνδρες σε λευκό βαν άρπαξαν την κόρη του από πάρκινγκ κοντά στην έξοδο 22 του αυτοκινητοδρόμου Ι-87, στην περιοχή της λίμνης Τζορτζ.

Οι Αρχές εξέδωσαν Amber Alert και ξεκίνησαν έρευνα, όμως οι ισχυρισμοί του 45χρονου κατέρρευσαν γρήγορα. Δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες, δεν υπήρχαν πλάνα βαν, ούτε ίχνη απαγωγής.

Λίγες ώρες αργότερα, οι ερευνητές εντόπισαν το άψυχο σώμα της Μελίνας, θαμμένο πρόχειρα κάτω από έναν κορμό, σε ρηχό σημείο της λίμνης, κοντά στην πόλη Τικοναρόγκα.

Η τελευταία μέρα της Μελίνας

Το κορίτσι είχε φτάσει στις ΗΠΑ μαζί με τον πατέρα της στις 11 Ιουλίου, για ολιγοήμερες διακοπές. Η επιστροφή στο Κεμπέκ είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της 20ής Ιουλίου. Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή ήταν γύρω στις 17:30 εκείνης της ημέρας, σε εστιατόριο στο Σαρατόγκα Σπρινγκς, όπως φαίνεται από κάμερες ασφαλείας.

Μία ώρα αργότερα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη μητέρα της στην Ελλάδα. Η συνομιλία ήταν σύντομη, ήρεμη – τίποτα δεν προμήνυε τον εφιάλτη που θα ακολουθούσε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η μικρή δολοφονήθηκε μεταξύ 19:40 και 21:12 το ίδιο βράδυ.

Απόλυτη ανατροπή: από απελπισμένος πατέρας, κατηγορούμενος για φόνο

Ο Φρατολίν οδηγήθηκε με χειροπέδες στο δικαστήριο της Τικοναρόγκα και κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού και παράνομη απόρριψη σορού. Δήλωσε αθώος, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν έχει χρήματα για δικηγόρο, παρ’ ότι το προφίλ του στα social media τον έδειχνε να ζει μια πολυτελή ζωή, με Porsche, ακριβά εστιατόρια και εξωτικά ταξίδια.

Η επίσημη αιτία θανάτου της Μελίνας δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί, αλλά οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το κίνητρο να συνδέεται με οικονομικά αδιέξοδα του πατέρα. Σύμφωνα με καναδικά μέσα, είχε βυθιστεί σε χρέη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, ενώ φέρεται να καθυστέρησε επανειλημμένα την πληρωμή διατροφής προς τη μητέρα του παιδιού.

«Το φως της ζωής μου»… που έσβησε από τα χέρια του;

Στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του, ο 45χρονος περιέγραφε τη Μελίνα ως «το φως της ζωής του» και «καλλιτεχνική του έμπνευση». Σε μια προσωπική ανάρτηση, εξομολογούνταν ότι δυσκολευόταν να αποδεχτεί την ακαταστασία της κόρης του, λόγω της «εμμονής του με την τάξη».

Η τελευταία φορά που ανέβασε φωτογραφία της ήταν το 2023. Στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις του, τον Ιούνιο του 2024, απουσιάζει κάθε αναφορά στην κόρη του – μόνο ένα πολυτελές αυτοκίνητο δεσπόζει στο προφίλ του.

Η μητέρα στην Ελλάδα: «Δεν είχα κανέναν λόγο να φοβάμαι»

Η μητέρα της μικρής Μελίνας, ελληνικής καταγωγής και κάτοικος Κεμπέκ, έχει σοκαριστεί από την τροπή των γεγονότων. Σύμφωνα με τοπικά ρεπορτάζ, η ίδια δήλωσε πως δεν υπήρχε κανένα σημάδι κινδύνου και δεν είχε λόγο να αμφιβάλει για την ασφάλεια του παιδιού της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με τον πατέρα του.

Η οικογένεια ζητά τώρα απαντήσεις – και δικαιοσύνη.

Ένα κορίτσι που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στον Καναδά αλλά και συγκίνηση στην ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ. Το όνομα της μικρής Μελίνας Γαλάνη-Φρατολίν προστίθεται σε μια λίστα από παιδικές ψυχές που χάθηκαν άδικα, από εκείνους που θα έπρεπε πρώτοι να τις προστατεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μουρτζούκου: Με υπόμνημα 19 σελίδων εμπλέκει τη μητέρα του Παναγιωτάκη για τον θάνατό του

Μουρτζούκου: Ρίχνει την ευθύνη για τον θάνατο του Παναγιώτη στη μητέρα του την Πόπη

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις