Παραγγελία για έρευνα της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αν. Μασούρα για κακοποίηση ζώων στη Λέσβο

γαϊδουράκια

Τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή τα δημοσιεύματα για «αγώνες ταχύτητας» που πραγματοποιήθηκαν με γαϊδουράκια με ανήλικους αναβάτες στην Κώμη Λέσβου, παρήγγειλε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα.

Την καταγγελία έκανε ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης» σύμφωνα με την οποία ο Ιππικός Όμιλος στο χωριό Κώμη διοργανώνει αγώνες ταχύτητας με γαϊδουράκια με ανήλικους αναβάτες.

Ο σύλλογος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα χαρακτηριστικό βίντεο στο οποίο φαίνονται τα παιδιά να έχουν καβαλήσει τα τετράποδα και μάλιστα να τα χτυπάνε για να πάνε γρηγορότερα.

Ειδικότερα η κυρία Μασούρα, η οποία είναι η αρμόδια αντεισαγγελέας ΑΠ για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων, απέστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης δημοσιεύματα και οπτικοακουστικό υλικό.

Με βάση αυτό το υλικό η κυρία Μασούρα ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τελέσεως τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως κακοποίηση ζώων και βασανισμό αυτών (άρθρα 24, παρ. 1, περ. α΄ και β΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 34, παρ. 2 του Ν. 4830/2021) και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 45χρονος που συνελήφθη για τις φωτιές στον Αυλώνα

Παρέμβαση της εισαγγελίας Βόλου για την κατάληψη παραλιών στις Σποράδες

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις