Η πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την επιλογή των 5 νέων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου

ευρωεκλογές

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ολοκλήρωσε σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις τις ακροάσεις των 21 υποψηφίων ανώτατων δικαστών για την επιλογή των 5 νέων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Οι έντεκα υποψήφιοι που κατά σειρά πλειοψήφησαν μετά την μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε της ακρόασης των 21 υποψηφίων αεροπαγιτών είναι οι: Μαρία Λεπενιώτη, Ελένη Κατσούλη, Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Δήμητρα Ζώη, Ασημίνα Υφαντή, Αθανάσιος Θεοφάνης, Κυριάκος Μπαμπαλίδης, Στέφανος- Σπυρίδων Πανταζόπουλος, Μαρουλιώ Δαβίου- Απέργη, Ιωάννης Δουρουκλάκης και Χρήστος Κατσιάνης.

Ο κατάλογος των έντεκα προτεινομένων θα υποβληθεί στην Κυβέρνηση όπου θα επιλέξει τους 5 νέους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 5 κενές θέσεις Αντιπροέδρων προέκυψαν από τις τρείς αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, μιας παραίτησης Αντιπροέδρου και μια νέας θέσης Αντιπροέδρου που προέκυψε από το Ν.5028/2023.

Αύριο έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την ακρόαση των 18 υποψηφίων Συμβούλων για την πλήρωση των τριών κενών θέσεων των Αντιπροέδρων του ΣτΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραγγελία για έρευνα της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αν. Μασούρα για κακοποίηση ζώων στη Λέσβο

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 45χρονος που συνελήφθη για τις φωτιές στον Αυλώνα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις