Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων: Η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη

ποινικών

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προανήγγειλε ότι θα αντιδράσει έντονα για το κλείσιμο των δικαστηρίων επί ένα έτος χωρίς να υπάρχει ad hoc απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, αλλά θα αντιδράσει και για την μη ύπαρξη ελαφρυντικών μέτρων στον πληγέντα κλάδων των δικηγόρων από την πανδημία, υπογραμμίζοντας ότι η αξιοπρέπειά του δικηγορικού κόσμου «είναι αδιαπραγμάτευτη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της,

“Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, οι συνέπειες της οποίας είναι ιδιαίτερα αρνητικές για το δικηγορικό σώμα.

-H κυβέρνηση έκλεισε τα δικαστήρια, χωρίς ad hoc απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

-Στέρησε υπέρμετρα από τους πολίτες τη δικαστική προστασία και από τους δικηγόρους την επαγγελματική και οικονομική ελευθερία.

-Η Κυβέρνηση δεν παρείχε στον δικηγορικό κλάδο οποιαδήποτε ουσιώδη οικονομική στήριξη. -Τραυμάτισε το κύρος και την αξιοπρέπειά μας.

-Παραβίασε τις δεσμεύσεις της και

-Πέτυχε να καταστεί παντελώς αναξιόπιστη στα μάτια των δικηγόρων.

-Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και κλειστών δικαστηρίων απαιτεί να συνεχίζουμε να πληρώνουμε ασφαλιστικές , φορολογικές και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την κατάσταση του κλάδου.

-Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, σήμερα ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης επαίρεται ότι κατάφερε να διανείμει, μετά από δέκα μήνες καθυστέρηση, μόλις 17,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα 130 εκατομμύρια ευρώ του αποθεματικού των δικών εισφορών στον ΟΑΕΔ και μόνο σε 44.248 από το σύνολο 180.000 επιστημόνων.

-Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής μας”

Διαβάστε επίσης 

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο προσφεύγουν οι δικηγόροι για τη διακοπή λειτουργίας των…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις