Ο «χάρτης» των δικηγορικών εκλογών στην Κρήτη

Δικηγορικού

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών των δικηγόρων σε όλη τη χώρα: Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου οι κάλπες θα ανοίξουν στους συνολικά 63 Δικηγορικούς Συλλόγους (συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων της Κρήτης), για τις αρχαιρεσίες από τις οποίες θα αναδειχθούν οι νέες διοικήσεις.

Σχεδόν 45.000 δικηγόροι είναι εγγεγραμμένοι στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας (44.856). Δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου έχουν 802 δικηγόροι, στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων 417, στο Ρέθυμνο 177, ενώ στον Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου 109.

Επισημαίνεται ότι και στους τέσσερις Δικηγορικούς Συλλόγους της Κρήτης οι υποψήφιοι θα κατέλθουν με έναν συνδυασμό (ενιαίο ψηφοδέλτιο). Για τη θέση του προέδρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου κατέρχονται τρεις υποψήφιοι, στο Λασίθι δύο υποψήφιοι, ενώ σε Χανιά και Ρέθυμνο από ένας υποψήφιος.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που είναι και ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν 23.427 δικηγόροι, στη Θεσσαλονίκη 5.453, στον Πειραιά 2.298, στη Λάρισα 751, στην Πάτρα 748 και στον Βόλο 564. Οι μικρότεροι (από πλευράς μελών) Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας είναι της Ευρυτανίας (12 ενεργά μέλη) και των Καλαβρύτων (11). Συνολικά, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 129, οι υποψήφιοι συνδυασμοί 86 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.280. Οι επαναληπτικές εκλογές – εφόσον χρειαστεί – θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν εάν στον πρώτο γύρο δε συγκεντρώσει κανένας υποψήφιος πρόεδρος το 50% συν μία ψήφο. Ωστόσο, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων θα εκλεγούν από τον πρώτο γύρο.

Τρεις διεκδικούν την προεδρία -Τριάντα επτά οι υποψήφιοι του Ηρακλείου

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, όπως είχε γράψει η “Ν.Κ.” πριν από λίγες ημέρες, είναι τρεις: η Κατερίνα Κοσμαδάκη, ο Νίκος Λογοθέτης και ο Μιχάλης Σφακιανάκης. Υποψήφιοι σύμβουλοι για τις 14 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι 37 δικηγόροι.

Κατά αλφαβητική σειρά είναι οι: Αμοναχάκης Γεώργιος, Ανδρουλιδάκης Γεώργιος, Αποστολάκης Μίνωας, Γερωνυμάκης Γεώργιος, Γολοβάνης Ιωάννης, Δαφνομήλης Νικόλαος, Δουλγεράκη Αικατερίνη, Θέμελης Ιωάννης, Καλογεράκης Μιχαήλ, Καλομοίρης Οδυσσέας, Καραγιάννης Νικόλαος, Καρατσαλίδου Ελένη, Καρουζάκη Ευαγγελία (Εβίτα), Κουβίδης Νικόλαος, Κουτάντου Χρυσάνθη, Κουτρουμπής Κωνσταντίνος, Κουτσούκος Παναγιώτης, Λαγουδάκης-Χρονάκης Χαρίλαος, Λιανάκης Νικόλαος, Μαλλιαράκη Ευτέρπη (Έφη), Μουντράκης Ταξιάρχης, Μουστάκας Δημήτριος, Μπαφάκης Γεώργιος, Πλαγιωτάκη Μαρία, Σαρχιανάκης Μιχαήλ, Σπετσωτάκη Ειρήνη, Σταματάκης Κωνσταντίνος, Σωμαρά Ευθυμία (Έφη), Τζωρτζάκης Κυριάκος, Τσουρουνάκη Ευλαμπία (Εύα), Φιλιππάκη Μαρία, Φλαμουράκης Νικόλαος, Φορτσάκη Ολυμπία (Όλια), Φουκαράκης Αλέξανδρος, Φωτοπούλου-Κακουλάκη Αγγελική, Χαφνάβη Ελένη και Χριστοφακάκης Εμμανουήλ.

Στα Χανιά

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου. Πρόκειται για τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του Συλλόγου, Χρήστο Πραματευτάκη.

Υποψήφιοι σύμβουλοι είναι οι εξής δικηγόροι:

1) Αγιασμενάκη Μαρία,

2) Αμανάκη Άννα,

3) Βεργάκης Γεώργιος,

4) Γιακουμάκης Νικόλαος,

5) Δασκαλάκης Βασίλειος,

6) Καλογεράκη Μαρία-Αικατερίνη (Μαρικίτα),

7) Κουτζόγλου Σοφία,

8) Λιονάκης Ιωάννης,

9) Μαραγκουδάκης Κωνσταντίνος,

10) Μαυρακάκη Ελένη,

11) Παπαδομανωλάκης Μανόλης,

12) Πιρπινάκης Νικόλαος,

13) Ποντικάκης Νικόλαος,

14) Τρικοίλης Ιωάννης,

15) Τσαρμπού Μαρία και

16) Χριστοπούλου Άρτεμις.

Στο Ρέθυμνο

Και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου κατέρχεται ένας μόνο υποψήφιος για την προεδρία. Πρόκειται για τον Θωμά Λεχωβίτη, μέλος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Υποψήφιοι για το αξίωμα του συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου είναι οι παρακάτω δικηγόροι:

1) Ραπτάκης Χαράλαμπος,

2) Κουρμούλης Γεώργιος,

3) Κουταλάς Γεώργιος του Παύλου,

4) Παπαδάκης Ιωάννης του Ιακώβου-Εμμανουήλ,

5) Τσικνάκη Καλλιόπη,

6) Κιαγιάς Στυλιανός,

7) Φανουργάκης Αναστάσιος,

8) Δασκαλάκη Δέσποινα,

9) Αγγελούλη Ελένη,

10) Βουλγαράκης Αντώνιος και

11) Στεφανάκης Πέτρος.

Στο Λασίθι

Υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου είναι η Σοφία Τσαγκαράκη (αντιπρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ.) και ο Μανόλης Καλαϊτζάκης (γενικός γραμματέας του απερχόμενου Δ.Σ.).

Υποψήφιοι σύμβουλοι είναι οι εξής δικηγόροι:

1) Δημήτριος Αγαπητός,

2) Εμμανουέλα Γερακιανάκη,

3) Γεωργία Δανδουλάκη,

4) Γεώργιος Καραμανωλάκης,

5) Θεοφάνης Κοϊνάκης,

6) Κυριακή Μυρίδου,

7) Ιωάννα Σακκαδάκη,

8) Μανόλης Σκυβαλάκης,

9) Νικόλαος Σφακιανάκης και

10) Χρυσάνθη Φαρσάρη.

πηγή: neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα στο Βόλο: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου μετά την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της μητέρας του το 2009

Επιστολή Π. Πολάκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την κλήση του από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Απ. Ανδρέου

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις