Έγκλημα στο Βόλο: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου μετά την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της μητέρας του το 2009

Μηλίνη

Ανακουφισμένος ο δικηγόρος Γιάννης Μηλίνης που έστω και μετά από 12 χρόνια εξιχνιάστηκε η φρικτή δολοφονία της μητέρας του στο Βόλο, Νίκης Μηλίνη το 2009.

Ο ίδιος είχε την τραγική τύχη να υπερασπιστεί τον δολοφόνο της μητέρα του μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος στην περιοχή Καζανάκι με θύμα την 75χρονη Ευθαλία Αβραμίδου – Αλεξούλη.

Ο δικηγόρος, ενημερώθηκε σήμερα τα πρωί από τις αστυνομικές αρχές για την εξέλιξη των ερευνών και τη διασταύρωση του DNA του 39χρονου με δείγμα DNA που
είχε ληφθεί από τα νύχια της μητέρας του μετά τη δολοφονία της.

Επιτέλους είναι ήσυχος ότι ο στυγερός δολοφόνος θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του. Ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε έπαψε να εισφέρει στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών και την εξιχνίαση του εγκλήματος, που είχε τυλίξει την οικογένεια του στο πένθος στερώντας τους το πολύτιμο στήριγμά της.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου Γιάννη Μηλίνη

Συγκεκριμένα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» ο Γιάννης Μηλίνης ανέφερε τα εξής:

«Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου Νίκης Μηλίνη τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».

Πώς η Αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη

Η Αστυνομία επανήλθε στην υπόθεση της δολοφονίας της Νίκης Μηλίνη το 2009 όταν συμπέραναν ότι σπίτι στο ισόγειο πολυκατοικίας όπου έμενε η άτυχη 69χρονη, Νίκη Μηλίνη, έχουν ο παππούς και η γιαγιά του 39χρονου δράστη του φονικού στην περιοχή Καζανάκι με θύμα την 75χρονη νονά του.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», όταν εξιχνιάστηκε η δολοφονία της τελευταίας, το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στις αστυνομικές Αρχές. Ο δράστης επισκεπτόταν συχνά τους συγγενείς του και είχε σχέσεις με την οικογένεια του δικηγόρου, Γιάννη Μηλίνη. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο διαπράχθηκαν οι δύο δολοφονίες, προσομοιάζει αφού και οι δυο γυναίκες ήταν κατακρεουργημένες στην αριστερή πλευρά του σώματος τους.

Μετά τη σύλληψη του δράστη οι αστυνομικές αρχές έδωσαν προτεραιότητα στην εξέταση του DNA του και το δείγμα του που ελήφθη με εντολή ανακριτή προέκυψε ότι ταιριάζει απόλυτα με δείγμα DNA που είχε ληφθεί από τα νύχια της Νίκης Μηλίνη μετά τη δολοφονία της. Τότε, το μόνο που ήξεραν οι αρχές είναι ότι το δείγμα άνηκε σε «άγνωστο νεαρό άρρεν».

Τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτός που βρήκε τη Νίκη Μηλίνη δολοφονημένη είναι ο ίδιος ο γιος της ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε υποθέσεις του 39χρονου, καθώς ήταν οικογενειακοί γνωστοί.

Το προφίλ του 39χρονου δράστη

Τα κοινά σημεία των δύο δολοφονιών ήταν πολλά, όπως ήδη αναφέραμε. Από τον τρόπο που ο δράστης κατακρεούργησε τις γυναίκες, με 20 μαχαιριές την πρώτη και με 42 τη δεύτερη, καθώς και το κίνητρό του. Από ό, τι φαίνεται ο δράστης είχε κάνει τις δολοφονίες μετά την άρνησή τους να του δώσουν τα χρήματα που ζητούσε.

πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή Π. Πολάκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την κλήση του από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Απ. Ανδρέου

Χανιά: Πρώην ιερέας κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σωματική βλάβη σε βάρος 35χρονης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις