Νέα μήνυση σοκ κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο μηνυτής καταγγέλλει ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών, το 2010

Λιγνάδης

Μία νέα δεύτερη μήνυση κατατέθηκε σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Δ. Λιγνάδη. Η υπόθεση, η οποία δεν έχει παραγραφεί, αφορά σε βιασμό που φέρεται να έχει τελεστεί το 2010.

Ο μηνυτής ο οποίος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14 ετών δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος δήλωσε πως : «Κατατέθηκε σήμερα μήνυση ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης καταγγέλεται πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο»

Εν τω μεταξύ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη  σήμερα το πρωί της Παρασκευής κατάθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης 

Υπόμνημα – σοκ από τους γονείς της 12χρονης αθλήτριας: «Ο “πρόεδρος” μας είπε “μήπως…

Βιασμός: Δικαίωση για 13χρονο, μετά από 17 χρόνια!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις