Μια δίκη 15 χρόνια μετά!

έλληνα οδηγού

Μετά από 15 χρόνια αδράνειας και αναβολών, αν μη τι άλλο η ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει να αισθάνεται “περήφανη”, αφού απέδειξε πόσο αργά αντανακλαστικά έχει όταν οι κατηγορούμενοι φέρουν (έστω και στα χαρτιά και μόνο) βαριά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν.

Έτσι, ήρθε η στιγμή αυτήν την Τετάρτη να γίνει η δίκη – υπόδειγμα διαφθοράς, για την οποία κάποιοι έχουν χάσει τόσο πολύ τον ύπνο τους ώστε έφθασαν μέχρι και στην απόπειρα πολτοποίησης αυτής της για χρόνια θαμμένης δικογραφίας.

Μέχρι σήμερα μάλιστα παραμένει άγνωστο αν το έχουν καταφέρει, έστω και εν μέρει, με αποτέλεσμα να είναι ζητούμενο αν θα αποδοθεί δίκαιη δίκη σε αυτήν την πολύπαθη υπόθεση και αν η δικογραφία είναι πράγματι άθικτη ή στο ενδιάμεσο κάποια έγγραφα της έχουν ως δια μαγείας εξαφανιστεί …Και λέω ζητούμενο διότι μέχρι σήμερα από την έρευνά μας δεν προκύπτει να έχει ολοκληρωθεί από τους Θεσμικούς Φορείς που έλαβαν γνώση του θέματος απόπειρας πολτοποίησης της άνω δικογραφίας και των σχετικών δημοσιευμάτων, δηλαδή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και από την επιληφθείσα Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η έρευνα για αυτό το κρίσιμο θέμα, το οποίο στην κυριολεξία αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της δικαιοσύνης και δικαιώνει όλους αυτούς τους πολίτες που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της σε αυτήν.

Πράγματι, αυτή η δικογραφία θα μπορούσε να αποτελέσει case study για τα πλοκάμια της διαφθοράς που το ΣΥΣΤΗΜΑ άμεσα ενεργοποιεί για την προστασία των μελών του και την συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών τους. Το να βάζεις χέρι στο ταμείο μιας εταιρείας και να την κατακλέβεις τσεπώνοντας εκατομμύριά ευρώ είναι σίγουρα επιλήψιμο. Ωστόσο, το να επιστρατεύονται άμεσα οι “πρόθυμοι” μηχανισμοί του Κράτους και της Δικαιοσύνης για να συγκαλύψει το Σύστημα και το Έγκλημα και να βγουν λάδι οι επώνυμοι υπεύθυνοι, χωρίς κανείς να αντιδρά, χωρίς κανείς να τους ακουμπά, δείχνει ότι έχει επέλθει ήδη η απόλυτη σήψη. Για αυτό και κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει για να μην λερωθούμε από αυτό το Σάπιο και Δυσώδες Σύστημα, που δεν διασύρει μόνο τη χώρα μας, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να ρουφήξει όλους μας.

Πέρα από την ενεργό δράση, είναι και η αδράνεια συνενοχή; Το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί εσωτερικά, αφού κανείς όχι μόνο δεν τολμά να ακουμπήσει το Σύστημα, άλλα του προσφέρει απλόχερα και όλη την προστασία που έχει αυτό ανάγκη για να συντηρηθεί. Συνεπώς, δεν μένει άλλη λύση παρά να δώσουν την απάντηση οι αρμόδιοι διεθνείς φορείς που επιτηρούν τη χώρα μας, με προεξέχουσα τη GRECO. δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καβάλα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 55χρονος που έπνιξε τη 43χρονη σύζυγό του

Επεισόδια – Νέα Σμύρνη: Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος» – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Π. Σαράκης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις