Επεισόδια – Νέα Σμύρνη: Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος» – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Π. Σαράκης

Ινδιάνου

Δήλωση για την απαλλαγή του πελάτη του, του αποκαλούμενου και «Ινδιάνου», έκανε ο  έγκριτος ποινικολόγος Παύλος Σαράκης. Η δήλωση έγινε με αφορμή το υπ’ αριθμ. 1466/2022 βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών για την απαλλαγή του κατηγορούμενου – του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» – για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού που έλαβε χώρα στις 09/03/2021 στην Ν. Σμύρνη.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαράκης: «Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων.

Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου».

Δείτε το σχετικό τμήμα του βουλεύματος 1466/2022

Ινδιάνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι «φακές» έπεσαν βαριές στον Παύλο Πολάκη

#MeToo – Ελένη Αθανασοπούλου: «Φοβόμουν, ντρεπόμουν και ένιωθα αηδία…»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις