Μένιος-gate: Απαντήσεις από τα μυστικά των δώδεκα τηλεφώνων

Φουρθιώτης

Απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη με προηγούμενες «επιθέσεις» τις οποίες δέχτηκε ο προφυλακισμένος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, καθώς και για τυχόν εμπλοκή άλλων συνεργών, περιμένουν οι ανακριτικές Αρχές από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου συνολικά 12 συσκευών αλλά και την έρευνα στα ψηφιακά αρχεία που κατασχέθηκαν.

Του ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΛΤΑ

• Τι περιµένουν οι Αρχές από την άρση του απορρήτου και την έρευνα στους ψηφιακούς δίσκους • Η απίστευτη ανταλλαγή κατηγοριών µεταξύ του παρουσιαστή και των φρουρών του • Οι καταθέσεις των συνεργατών του για τις επιθέσεις «µαϊµού»

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα dikastikoreportaz.gr, με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Απόστολου Ανδρέου, διατάχθηκε η άρση του απορρήτου για συνολικά 12 τηλεφωνικές γραμμές το διάστημα από 15 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και 15 Μαρτίου 2021 προκειμένου να καταγραφούν οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα, τα emails που αντάλλαξαν αλλά και πολλά ακόμα. Με άλλη διάταξη, η οποία εκδόθηκε στις 28 Απριλίου και την υπογράφει η εισαγγελέας Χάιδω Ζουγρή, παραγγέλνεται στο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της ∆ΕΕ να εξετάσει και να ανασύρει όλα τα δεδομένα (για το διάστημα από 27-2-2021 μέχρι και 27-4-2021) που υπήρχαν σε τρία κινητά τηλέφωνα μάρκας Samsung που βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων.

Σύνδεση

Την ίδια στιγμή, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου η οποία έγινε στους τρεις αριθμούς που χρησιμοποιούσαν ο Φουρθιώτης και οι δύο συνεργοί του απέδωσε «καρπούς», καθώς βοήθησε στο «ξεκλείδωμα» της υπόθεσης. Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε, «ξεζουμίστηκε» το γαλάζιο κινητό τηλέφωνο μάρκας Samsung ενός εκ των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, οι Αρχές εξέτασαν 2.000 κλήσεις από το ιστορικό του συγκεκριμένου τηλεφώνου που είχε δηλωθεί στο όνομα του Μένιου Φουρθιώτη και χρησιμοποιούσε ο Γ.Π.! Μπορεί η γαλάζια συσκευή να είχε πάνω από 500 αποθηκευμένες επαφές, όμως οι αστυνομικοί ήξεραν πού να εστιάσουν.

Είναι ενδεικτικό ότι τις κρίσιμες ώρες μετά τη συμπλοκή των «ποινικών» με τους αστυνομικούς της ομάδας ∆ΙΑΣ, ο παρουσιαστής εμφανίζεται να τηλεφωνεί συνολικά πέντε φορές προς το κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του ο Γ.Π., ο οποίος καταγράφεται να τον καλεί πίσω στις 2:23 τα ξημερώματα. Την προσοχή των Αρχών τράβηξε ο καταιγισμός κλήσεων λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και λίγο μετά το περιστατικό με τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. Το μπαράζ τηλεφωνημάτων διαδέχτηκε ένα γραπτό μήνυμα από το γαλάζιο κινητό τηλέφωνο. «ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ» έγραφε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρήστης της συσκευής είχε διαγράψει το συγκεκριμένο SMS, μαζί με άλλα δύο. Ωστόσο, η αρμόδια Υπηρεσία κατάφερε να τα «ανασύρει» και να τα εντάξει στη δικογραφία, μαζί με ένα αρχείο βίντεο που σχετίζεται με την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς κατά των τριών αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία.

Απολογούμενος προανακριτικά ο Γ.Π. «θυμήθηκε» τις τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και το μήνυμα του Φουρθιώτη, χωρίς ωστόσο να δώσει επαρκείς απαντήσεις, χαρακτηρίζοντας τις κλήσεις και τα SMS ως «αρλούμπες».

Φουρθιώτης

Επικοινωνίες

Οι Αρχές με τη συνεργασία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας κατάφεραν να αναλύσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των εμπλεκόμενων ατόμων. Το ξετύλιγμα του «μίτου» των επικοινωνιών ξεκίνησε από την άρση του απορρήτου τριών τηλεφωνικών συνδέσεων, οι οποίες υποδείχτηκαν από τον άγνωστο πληροφοριοδότη της 21ης Απριλίου. Η πρώτη που εξετάστηκε ήταν αυτή από την οποία έγινε ο «ορυμαγδός» εξερχόμενων κλήσεων το βράδυ της ένοπλης επίθεσης στους αστυνομικούς. Η συγκεκριμένη σύνδεση είχε δηλωθεί στο όνομα Λ.Γ., κατοίκου Μελισσίων. Στη συγκεκριμένη, όμως, συσκευή είχαν εισαχθεί άλλοι δύο αριθμοί, ο ένας εκ των οποίων είχε δηλωθεί στο όνομα του Μένιου Φουρθιώτη!

Η δεύτερη σύνδεση που εξετάστηκε είχε δηλωθεί σε στοιχεία αλλοδαπού, του N.P. Αυτή ήταν η συσκευή με την οποία προσπαθούσε να επικοινωνήσει ο Φουρθιώτης πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του συμβάντος με τους πυροβολισμούς εις βάρος των ανδρών της ∆ΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, στην οποία τελικά έστειλε το μήνυμα «βοήθειας».

Το όνομα του αλλοδαπού ως κατόχου του αριθμού κάθε άλλο παρά αποπροσανατόλισε την έρευνα, καθώς στο πλαίσιο προανάκρισης του 2018 για υπόθεση εκβιασμού, ο Γ.Π., συγκατηγορούμενος του Φουρθιώτη, είχε δηλώσει ότι χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη σύνδεση! Όσον αφορά τον τρίτο αριθμό, αυτός είχε δηλωθεί στο όνομα του έτερου «ποινικού», του Γ.Σ.

Φουρθιώτης

Τι δήλωσαν οι συνεργάτες του

Η επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο το βράδυ της 16ης Απριλίου δεν έπεισε τη Δικαιοσύνη για την αυθεντικότητά της.

Με μια πρώτη ματιά πάντως στο σκηνικό του εγκλήματος θα πίστευε κανείς ότι είχε γίνει βίαιη επίθεση. Οι οκτώ από τις συνολικά 15 σφαίρες που ρίχθηκαν κατά της οικίας επί της οδού Ρόδων είχαν τρυπήσει την ξύλινη είσοδο του σπιτιού, οι έξι έκαναν «σουρωτήρι» το φυλάκιο δεξιά της εισόδου, ενώ η μία έκανε θραύση του τσιμεντένιου τοίχου μεταξύ της εισόδου και του φυλακίου.

Για τον Μένιο Φουρθιώτη η «επίθεση» αυτή συσχετιζόταν άμεσα με τη νέα του εφημερίδα, η οποία –είπε- «ενοχλεί» με τις… αποκαλύψεις της. Την επομένη της επίθεσης κατέθεσε στις Αρχές ότι πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης μιλούσε στο τηλέφωνο με συνεργάτες του στην εφημερίδα αλλά και τη συμπαρουσιάστριά του, Ραχήλ Μακρή. Ορισμένοι εξ αυτών κλήθηκαν να καταθέσουν όσα γνώριζαν για το περιστατικό.

«Γιώργο, με σκοτώνουν… Γιώργο, με σκοτώνουν». Αυτό κατέθεσε ότι άκουσε να του φωνάζει ο Μένιος Φουρθιώτης από το τηλέφωνο ο αρχισυντάκτης της εκπομπής «Αποκαλυπτικά Live», Γιώργος Σφακιανάκης. «Περίπου στις 22:00 της 16-4-2021 άρχισα να συνομιλώ μαζί του τηλεφωνικά μαζί με θέματα της εκπομπής. Μετά από λίγα λεπτά και ενώ είχα το τηλέφωνό μου σε ανοιχτή ακρόαση, άρχισαν να ακούγονται κάποιοι εκκωφαντικοί θόρυβοι σαν πυροβολισμοί» κατέθεσε ο Σφακιανάκης. Μάλιστα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επειδή άκουσε πάνω από 20 πυροβολισμούς κάλεσε την Άμεση Δράση αλλά και το ΕΚΑΒ, διότι νόμιζε ότι οι δράστες είχαν χτυπήσει τον συνεργάτη του, καθώς και τις κοπέλες που ήταν μαζί του στο σπίτι.

«Βρισκόμουν στο δωμάτιό μου που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του οικήματος. Περίπου στις 22:00 αιφνιδιαστικά άκουσα συνεχόμενους κρότους που προέρχονταν από τον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας. Κατάλαβα ότι πρόκειται για πυροβολισμούς. Νομίζω πως άκουσα τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς. Κατόπιν άκουσα τον συναγερμό της οικίας και κατάλαβα ότι τον είχε ενεργοποιήσει ο Φουρθιώτης. Παρέμεινα εντός του δωματίου μου έντρομη έως ότου καταλάβω ότι ήρθε η Αστυνομία, μισή ώρα μετά τους πυροβολισμούς. Τ
ην ώρα των πυροβολισμών θα ήθελα να αναφέρω πως εντός της οικίας ήμουν εγώ, ο Φουρθιώτης και η αδελφή μου, Π.Π., η οποία είναι στον δεύτερο όροφο και αναρρώνει από σοβαρή χειρουργική επέμβαση» επισήμανε η ξαδέλφη του παρουσιαστή, Α.Π., στην ένορκη κατάθεσή της που έδωσε ως αυτόπτης μάρτυρας στην «επίθεση» στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ

Μόνο αρμονική δεν υπήρξε η συνύπαρξη του εκδότη της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά» με τους αστυνομικούς που υπηρετούσαν στην προσωπική του φρουρά από τον Μάρτιο του 2020. Καψώνια, διαφωνίες, «παζάρια» και διαπληκτισμοί φέρεται ότι διέπνεαν τη σχέση του Μένιου Φουρθιώτη με τους αστυνομικούς συνοδούς του. Σύμφωνα με ενημερωτικά σημειώματα που περιέχονται στη δικογραφία, οι αστυνομικοί συνοδοί του είχαν υποβάλει αναφορές για 10 περιστατικά που «πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας».

Μάλιστα, σε έγγραφο της 31ης Μαρτίου 2021 αναφέρεται ότι τόσο ο επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας του παρουσιαστή όσο και το σύνολο των αστυνομικών που τον συνόδευαν έκριναν ότι «δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου». Από την άλλη, εκείνος μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του επέμενε ότι είχε ανάγκη αστυνομικής φύλαξης, διότι κινδύνευε η ζωή του. Από την πλευρά του ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από δύο αστυνομικούς συνοδούς του. Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της 31ης Μαρτίου, αμφότερες οι καταγγελίες έγιναν από τον παρουσιαστή όταν εκείνος ενημερώθηκε ότι οι αστυνομικοί συνοδοί του επιθυμούσαν την αποδέσμευσή τους από την προσωπική του ασφάλεια. «Αν ο αρχιφύλακας Χ. παραμείνει στη συνοδεία μου, θα αποσύρω την καταγγελία για διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων εις βάρος των αστυνομικών» φέρεται να είπε ο Φουρθιώτης, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα. Ο παρουσιαστής είχε ισχυριστεί ότι ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας του είχε ζητήσει να του «σκάσει» 500 ευρώ, προκειμένου ο αστυνομικός να ονομαστικοποιηθεί στη συνοδεία του, λέγοντας στον Μένιο ότι έτσι συνηθίζεται.

Παράλληλα, ο Φουρθιώτης είχε καταγγείλει παραβίαση προσωπικών του δεδομένων, όταν ο αρχιφύλακας Χ., χωρίς ο ίδιος να έχει συναινέσει, μετέφερε στον επικεφαλής του ιδιωτική τους συζήτηση με θέμα την αποχώρηση του Χ. από την αστυνομική συνοδεία του Μένιου. Όσον αφορά τον έτερο αστυνομικό, ο προφυλακισμένος εκδότης κατήγγειλε ότι εργάζεται παράνομα σε ιδιωτική εταιρεία παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας. Όταν ο Φουρθιώτης κλήθηκε να καταθέσει εγγράφως τα όσα είχε προσάψει στους δύο αστυνομικούς, εκείνος αρνήθηκε, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του.

Καψώνια

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί-συνοδοί του κάνουν λόγο για επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους.

«Είσαι άσχετος. Θα δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου». Αυτό φέρεται να είπε ο παρουσιαστής στον υπαρχιφύλακα Γ.Κ. που είχε βάρδια στη συνοδευτική του ασφάλεια το πρωί της 24ης Μαρτίου 2021. Ο λόγος; Ο Φουρθιώτης εξήλθε από την οικία του, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του μάρκας BMW X6 και ζήτησε από τον Γ.Κ. να μπει στη θέση του συνοδηγού, όπως αναφέρει ο τελευταίος. Εκείνος φέρεται να αρνήθηκε, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, «πυροδοτώντας» την «έκρηξη» του παρουσιαστή.

Στις αναφορές οι οποίες έχουν γίνει και αποτελούν μέρος της δικογραφίας, οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι ο Φουρθιώτης τους ανέθετε και… σύνθετα καθήκοντα. Το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου κάλεσε τους αστυνομικούς που ήταν «στημένοι» έξω από το γραφείο του και τους ενημέρωσε ότι είχε δεχτεί φραστική επίθεση από συνεργάτιδά του στο κανάλι «Έψιλον», ζητώντας τους να επιληφθούν του θέματος. «Στις 12:30 μας κάλεσε το πρόσωπο στο γραφείο του και μας ενημέρωσε ότι νωρίτερα δέχτηκε φραστική επίθεση από συνεργάτιδά του […] με αποτέλεσμα να του προκαλέσει φόβο και ανησυχία επιβαρύνοντας έτσι την υγεία του, καθώς πάσχει από χρόνιο νόσημα το οποίο επηρεάζεται άμεσα από την ψυχολογία του […]. Αφού λοιπόν μας υπέδειξε το πρόσωπο που τον ενόχλησε, μας ζήτησε να επέμβουμε και να την επιπλήξουμε… Με επαγγελματισμό και διακριτικότητα προσεγγίσαμε το άτομο με σκοπό να τη συμβουλέψουμε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε […] Μετά τη συμβουλευτική μας παρέμβαση, η υπάλληλος μας επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς μας ότι δεν μας αφορά το τι κάνει και πώς συμπεριφέρεται με τους συνεργάτες της» αναφέρει σε έγγραφό του προς την Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών και Ευπαθών Στόχων ο αρχιφύλακας Χ.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΣΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ

Φουρθιώτης

Στις 26 Απριλίου 2021, μόλις 24 ώρες πριν από την προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη στο Τμήμα Εκβιαστών της ΓΑΔΑ και πέντε ημέρες μετά το τηλεφώνημα του «άγνωστου πληροφοριοδότη» ο οποίος ενημέρωσε ότι πίσω από τις επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο κρύβονται ο ίδιος και οι δύο συνεργοί του, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento», Κώστας Βαξεβάνης, έδωσε πολυσέλιδη κατάθεση στην Ασφάλεια στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε από τις δημόσιες καταγγελίες του ότι είχε υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Στην κατάθεσή του, την οποία αποκαλύπτει η «Μπαμ στο Ρεπορτάζ», ο δημοσιογράφος αναφέρεται εκτενώς στις πληροφορίες που έλαβε από τουλάχιστον δύο «πηγές» τις οποίες δεν κατονόμασε, οι οποίες φέρονται να τον ενημέρωσαν ότι ήταν στόχος του παρουσιαστή. Σημειώνεται πάντως ότι με τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία να επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη καταγγελία, ενώ ο Φουρθιώτης είχε στραφεί σε βάρος του εκδότη καταθέτοντας μήνυση.

Πληροφορίες

Στην κατάθεσή του πάντως ο Βαξεβάνης αναφέρεται εκτενώς στις πληροφορίες που έλαβε από άνδρα ο οποίος φέρεται να τον επισκέφθηκε στα γραφεία της εφημερίδας στις 6 Απριλίου 2021, παρουσία του συνεργάτη του Βαγγέλη Τριάντη. «Στις 06-04-2021, μετά δηλαδή τη δημοσιοποίηση των ρεπορτάζ στα οποία αναφέρθηκα, με επισκέφθηκε στην εφημερίδα κάποιο πρόσωπο, το οποίο ζήτησε να μου μιλήσει γιατί όπως είπε είχε πληροφορίες που με αφορούν προσωπικά σε σχέση με την υπόθεση Φουρθιώτη… Συνάντησα λοιπόν το συγκεκριμένα άτομο, παρουσία του συναδέλφου μου…

Το συγκεκριμένο άτομο δήλωσε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον Φουρθιώτη και μου ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με κάποιον άγνωστο, τον οποίο αποκάλεσε με το όνομα ‘‘Ταρίφας’’, του εκμυστηρεύτηκε πως ο Φουρθιώτης τον πλησίασε και του ζήτησε έναντι αμοιβής να εκτελέσει ένα συμβόλαιο. Στα πλαίσια του συμβολαίου αυτού του ήταν να πυροβολήσει με καλάσνικοφ το σπίτι του, προκειμένου να εμφανιστεί ότι κινδυνεύει και είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Η πηγή πιθανολόγησε πως επρόκειτο για μια προσπάθεια του Φουρθιώτη με τον τρόπο αυτό να επαναφέρει την αστυνομική φρουρά, η οποία του είχε αφαιρεθεί, ή να δικαιολογήσει αυτούς που την έδωσαν παράνομα. Το δεύτερο μέρος του συμβολαίου απαιτούσε να πυροβολήσει εμένα και έναν ακόμα δημοσιογράφο, του οποίου όμως είπε ότι δεν θυμόταν το όνομα. Είπε ωστόσο χαρακτηριστικά πως ήταν ένα όνομα το οποίο έμοιαζε με αλβανικό.

Η πηγή μου έδωσε να καταλάβω πως ο ‘‘Ταρίφας’’ δεν έδειχνε πρόθυμος να εκτελέσει το συμβόλαιο και αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που το εκμυστηρεύθηκε σε αυτόν. Επιπλέον αναφέρθηκε σε διάφορα άλλα θέματα που αφορούσαν τον Φουρθιώτη, τις απάτες που έκανε, καθώς και τους εκβιασμούς προς αστυνομικούς…». Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο δημοσιογράφος αναφέρεται στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και στην ανασφάλεια που ένιωσε καθώς του είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής φρουράς του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στις 13 Απριλίου έστειλε επιστολή στον επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ., την οποία κοινοποίησε στον αρχηγό της Αστυνομίας, «μέσω της οποίας υπενθύμιζα πως έχει προχωρήσει στην παράνομη και αδικαιολόγητη αφαίρεση μελών της αστυνομικής μου φρουράς, ενώ αντιθέτως παρείχε αστυνομική φρούρηση και μάλιστα πολυτελείας σε αυτόν που κατά την πηγή μου ήθελε να με σκοτώσει».

Επιβεβαίωση

Ο εκδότης του «Documento» αναφέρεται στην κατάθεσή του και στην ανησυχία που ένιωσε όταν πληροφορήθηκε ότι το βράδυ της 16ης Απριλίου άγνωστος είχε γαζώσει με 15 σφαίρες το φυλάκιο του Φουρθιώτη. «Το γεγονός αυτό ήταν η επιβεβαίωση τουλάχιστον κατά το ήμισυ των πληροφοριών που μου δόθηκαν και εκ των πραγμάτων αναρωτήθηκα αν επρόκειτο να επιβεβαιωθούν και οι υπόλοιπες πληροφορίες. Αναφέρω κατά το πενήντα τοις εκατό, γιατί δεν γνωρίζω αν όσα μου ειπώθηκαν περί συμβολαίου εναντίον εμού και άλλου δημοσιογράφου αφορούν και τον δολοφονημένο Γιώργο Καραϊβάζ. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση έγινε ανησυχητική για εμένα, πολύ δε περισσότερο όταν την επομένη μέρα παρακολούθησα τα βίντεο από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και διέκρινα εξαιτίας της εμπειρίας μου ότι ένας κουκουλοφόρος κυριολεκτικά με λειτουργία επίδειξης, μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν, πυροβολεί σε σημεία της οικίας, προσέχοντας μάλιστα να μην κάνει και κάποια σημαντική ζημιά… Εξέφρασα την ανησυχία μου στους αστυνομικούς της φρουράς μου, χωρίς να μπω σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες, περιγράφοντας απλώς το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με τους πυροβολισμούς και τη δολοφονία, γι’ αυτό και τους ζήτησα να εντείνουν την προσοχή τους. Ταυτόχρονα επιχείρησα διακριτικά να μάθω ποιος μπορεί να ήταν αυτός που στην πιάτσα αποκαλείται ως ‘‘Ταρίφας’’ και να δω αν θα μπορούσα ενδεχομένως να τον πλησιάσω και να μάθω λεπτομέρειες. Η προσπάθεια αυτή ήταν άκαρπη. Στις 23-04-2021 το απόγευμα δέχθηκα κάποιο τηλεφώνημα από πρόσωπο, το οποίο είναι σοβαρό… Δεν θέλω να αναφέρω το όνομά του γιατί ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Μου ζήτησε να απαντήσω εάν έμενα στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στις περιοχές Εκάλη, Νέα Ερυθραία ή κάπου κοντά. Εγώ του απάντησα πως μένω στην Άνοιξη και τον ρώτησα τι σημασία έχει η ερώτησή του. Τότε μου είπε πως ήθελε να τσεκάρει μια πληροφορία που του δόθηκε, με βάση την οποία η συμπλοκή που έγινε τα ξημερώματα της 16-04-2021 στην περιοχή της Εκάλης στη συμβολή των οδών Αγίων Σαράντα και Θησέως και η οποία αποκάλυψε δύο οπλοφόρους που επέβαιναν σε μηχανή με καλυμμένα πρόσωπα, είχαν ως σκοπό να εκτελέσουν συμβόλαιο εναντίον μου, πράγμα το οποίο δεν έκαναν γιατί βρέθηκαν μπροστά σε αστυνομικό έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ…».

Φουρθιώτης: «Μου κάνει πόλεµο λάσπης»

Την επιστροφή και μάλιστα «εντός μίας ώρας» της αστυνομικής του φρουράς ζητούσε με αναφορά-καταγγελία προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη, ο Μένιος Φουρθιώτης ακόμη και τρεις ημέρες πριν από την προσαγωγή και μετέπειτα σύλληψή του. Όπως προκύπτει από το υλικό που βρίσκεται στη διάθεση της «Μ», ο παρουσιαστής αναφερόταν στις δύο επιθέσεις που είχαν σημειωθεί στο σπίτι του αλλά και στην στοχοποίηση που δεχόταν από τον Κώστα Βαξεβάνη.

«Μετά από τις αλλεπάλληλες απειλές κατά της ζωής μου ακόμα και από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μελών Κυβέρνησης, υπόθεση που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο των ‘‘Αποκαλυπτικών’’, ο εν λόγω αστυνομικός παραδέχεται εγγράφως ότι είναι ο δράστης. Μετά και την ιστορία, που έπλασε ο κ. Κώστας Βαξεβάνης για τους δικούς του λόγους, αποτελεί την κορύφωση του πολέμου λάσπης που δέχομαι το τελευταίο διάστημα λόγω της εκδοτικής μου παρουσίας. Επειδή είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου έχω ήδη προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες καταθέτοντας μήνυση κατά του κ. Βαξεβάνη.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ;» διερωτάτο, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που του συνέβαινε κάτι «η ευθύνη θα βαρύνει άπαντες στους οποίους απευθύνεται η παρούσα μου και για τον λόγο αυτό ενημερώνω εγγράφως μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας άπαντες τους εμπλεκόμενους, ενημερώνοντας παράλληλα και τις ανώτατες δικαστικές Αρχές» κατέληγε.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις