Μαζικά τεστ COVID στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ από ώρα 09.00 της Τετάρτης διαμόρφωσε ειδικά τον χώρο του αίθριου του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί δωρεάν σε rapidtest ανίχνευσης της COVID19 το προσωπικό του κτηρίου.

Του Αντώνη Μπιδέρη

Δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι στο κτήριο ακολουθώντας τις αυστηρές υποδείξεις των ληπτριών του ΕΟΔΥ μέχρι τις 13.00 είχαν την δυνατότητα να βρεθούν στην αυτοσχέδια μονάδα λήψης δειγμάτων προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Το παραπάνω εγχείρημα συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαπέντε ημέρες στο Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της Επιτροπής Διαχείρισης του Μεγάρου της οποίας προεδρεύει ο Πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης Χρήστος Νάστας.

Κατά τον προηγούμενο έλεγχο είχε δοθεί δείγμα από 200 άτομα, ενώ η χθεσινή λίστα αρχικά αφορούσε δυνατότητα 145 τεστ, τα οποία ωστόσο έως την λήξη, στις 13.00 αυξήθηκαν σε 160.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 σε ολόκληρη την περιφέρεια Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν 314 κρούσματα, αριθμός αρκετά αυξημένος σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών που ανέχεται σε 169.

Διαβάστε επίσης

“Τέλος εποχής” για την Χαλυβουργική της οικογένειας Αγγελόπουλου

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις