Λιγνάδης: Η κατάθεση για βιασμό πριν από την έκδοση εντάλματος σύλληψης

Ως κατάθεση κομβικής σημασίας αξιολογείται στην υπόθεση Λιγνάδη όσα συνεισέφερε στην εισαγγελική έρευνα των κ.κ. Σπυρόπουλου και Στεφανάτου ένας ακόμη, τρίτος κατά σειρά, μάρτυρας ο οποίος αναφερόταν στην μήνυση του Βασίλη Κυπαρισσόπουλου.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να υποστήριξε ότι πριν από μία εξαετία (περίπου) έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και συγκεκριμένα βιασμού από τον γνωστό σκηνοθέτη. Η συγκεκριμένη κατάθεση αποτέλεσε έναν ακόμη λίθο στο “βαρύ” αποδεικτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους οι εισαγγελείς. Κατά πληροφορίες, όμως, επιτάχυνε τις εξελίξεις καθώς σε βάρος του κ. Λιγνάδη ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με αποτέλεσμα να κρατείται στη ΓΑΔΑ. Την Κυριακή το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, όπου αναμένεται, να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Οι δυο μηνύσεις 

Σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη έχουν ήδη κατατεθεί δυο μηνύσεις. Η πρώτη από τον Βασίλη Κυπαρισσόπουλο ο οποίος κατήγγειλε ότι σε ηλικία 15 ετών (δηλαδή πριν από 25 χρόνια) βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τον σκηνοθέτη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha ο 40χρονος σήμερα άνδρας περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλα όσα έζησε δίπλα στον Λιγνάδη.

Η συγκεκριμένη μήνυση, παρότι το αδίκημα είναι παραγεγραμμένο, έδωσε τη δυνατότητα στην εισαγγελία να ξεκινήσει (όπως και στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου) την έρευνα. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι στην μήνυση Κυπαρισσόπουλου αναφέρεθηκαν τα ονόματα δυο προσώπων που κλήθηκαν και κατέθεσαν στις εισαγγελικές Αρχές. Η πρώτη ήταν μια γυναίκα, φερόμενη ως πρώην στενή συνεργάτιδα του Λιγνάδη, η οποία επί τέσσερις ώρες την Παρασκευή περιέγραψε τον τρόπο δράσης του σκηνοθέτη και κυρίως πως κατάφερνε να προσεγγίζει ανήλικα αγόρια προκειμένου να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Παρότι η ίδια, όπως υποστήριξε, δεν ήταν θύμα, εντούτοις μίλησε για το modus operandi με το οποίο ενεργούσε. Το δεύτερο πρόσωπο το οποίο κατέθεσε είναι ένας άνδρας ο οποίος υποστήριξε ότι πριν από μια εξαετία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον σκηνοθέτη.

Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής από έναν 25χρονο, σήμερα, άνδρα ο οποίος πριν από 11 χρόνια, όπως υποστήριξε έπεσε θύμα βιασμού από τον Λιγνάδη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το χώρο του θεάματος, επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός του “υποσχέθηκε” λαμπρή καριέρα, τον πήγαινε σε συναυλίες και εν τέλει τον βίασε, αφού πρώτα τον υπνώτισε, στο σπίτι του! Τα όσα ανέφερε ο μηνυτής επιβεβαίωσε με κατάθεσή του και ένας μάρτυρας ο οποίος κλήθηκε από την εισαγγελία το βράδυ της Παρασκευής. Ανέφερε ότι ο Λιγνάδης τους κάλεσε σπίτι του, τους προσέφερε αλκοόλ αλλά και ναρκωτικά και τους πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά!

Από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του σκηνοθέτη, Νίκος Γεωργουλέας, με δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ επεσήμανε ότι ο εντολέας του αρνείται όσα του καταλογίζονται.

Ο (άλλος) ηθοποιός 

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί την Κυριακή κατηγορούμενος για βιασμό είναι και ένας ακόμη ηθοποιός ο οποίος φέρεται ως ο “μαθητής” του Λιγνάδη. Πρόκειται για το Νικόλα Στραβοπόδη σε βάρος του οποίου έχει καταθέσει μήνυση ο Δ. Άνθης. Στην μήνυσή του ο Άνθης αναφέρει ότι ο Στραβοπόδης τον βίασε σε ηλικία 22 ετών. Παράλληλα η εφημερίδα φιλοξενεί μια ακόμη σημαντική μαρτυρία-καταγγελία σε βάρος του Λιγνάδη από τον 35χρονο, σήμερα, Χρήστο Πέρρο. Όπως αναφέρει όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών ο σκηνοθέτης τον πλησίασε έξω από κινηματογράφο, άρχισε να τον χαϊδεύει και του πρότεινα να πάνε σπίτι του να πιούνε ένα ουίσκι και να κάνουν ένα τσιγάρο. Εκείνος τον απέφυγε λέγοντάς του ότι “ακόμη πίνω γάλα. Τότε είδα το μάτι του να γυαλίζει”, ανέφερε.

Περισσότερα στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις