Λιγνάδης: Η (διπλή) απολογία και τα μυστήρια της ανάκρισης

Λιγνάδης
Δημήτρης Λιγνάδης

Ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα ανακύπτουν από την εν εξελίξει ανάκριση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Τη στιγμή που ο προφυλακισμένος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου απολογείται, αύριο, Πέμπτη, ενώπιον της ανακρίτριας για τις δυο, νέες, υποθέσεις βιασμών, οι δικαστικές Αρχές δεν έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματα των δικηγόρων στήριξης της κατηγορίας σχετικά με την άρση του απορρήτου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook) αλλά και των ειδικών εφαρμογών (viber) που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης απολογείται για τον βιασμό ο οποίος φέρεται να τελέστηκε κατά του Δ.Μ., την μήνυση του οποίου είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το dikastikoreportaz.gr. Η συγκεκριμένη καταγγελία για την οποία ασκήθηκε δίωξη όζει περιγραφών οι οποίες προκαλούν αποτροπιασμό. Ο ενήλικας άνδρας ισχυρίζεται ότι ο Λιγνάδης τον προσέγγισε, “ψωνίζοντάς” τον ουσιαστικά από τον δρόμο, τον κάλεσε σπίτι του και την δεύτερη φορά αφού πρώτα τον αναισθητοποίησε ασέλγησε επάνω του! Στις έγγραφες εξηγήσεις που είχε δώσει ο ηθοποιός, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία επισημαίνοντας ότι ο Δ.Μ. αποτελεί έναν ψευδομηνυτή και ψευδομάρτυρα ο οποίος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη έχοντα άλλα ελατήρια!

Σε ότι αφορά την δεύτερη καταγγελία βιασμού αφορά την υπόθεση του Παύλου Φ., την οποία επίσης είχε αποκαλύψει το dikastikoreportaz.gr. Ο συγκεκριμένος άνδρας, σήμερα είναι 23 ετών, κατήγγειλε στην ανακρίτρια ότι πριν από επτά χρόνια, ενώ ήταν 16-17 ετών, προσεγγίστηκε από τον Λιγνάδη ο οποίος τον φιλοξένησε σπίτι του επί 7 μήνες. Κατά τη διάρκεια της “συγκατοίκησης” ο ηθοποιός φέρεται να τον βίασε δυο φορές ενώ το φερόμενο θύμα κατέθεσε και άλλες λεπτομέρειες οι οποίες έχουν να κάνουν με το “μπες-βγες” ανήλικων αγοριών από το διαμέρισμα του Λιγνάδη αλλά και τις “διδακτικές πληροφορίες” που φέρεται να είχε λάβει ως προς το “ψάρεμα” ανηλίκων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έρευνα 

Στην απολογία του ο Λιγνάδης αναμένεται να αρνηθεί των κατηγοριών. Θα αρνηθεί οτιδήποτε του καταλογίζεται! Την ίδια στιγμή η δημοσιογραφική έρευνα του σάιτ αποκαλύπτει σημαντικές πλημμέλειες της ανακριτικής έρευνας οι οποίες έχουν να κάνουν με την άρση του απορρήτου των διαδικτυακών εφαρμογών που χρησιμοποιούσε ο ηθοποιός. Είναι ενδεικτικό ότι παρότι υπήρχαν συγκεκριμένες αναφορές στη δικογραφία οι οποίες ανέφεραν ότι ο ηθοποιός χρησιμοποιούσε ειδικές εφαρμογές προκειμένου να προσελκύει ερωτικούς συντρόφους (κατάθεση Παύλου Φ.), εντούτοις οι ανακριτικές Αρχές ουδέποτε προχώρησαν στην έκδοση βουλεύματος προκειμένου να αρθεί το απόρρητο. Στην συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, έχουν παρατηρηθεί συγκεκριμένες πλημμέλειες οι οποίες θα πρέπει να εξηγηθούν από ανώτερους δικαστικούς κύκλους:

  1. Οι έρευνες στο σπίτι των αδερφών Λιγνάδη, αλλά και στην πολυκατοικία του ηθοποιού πραγματοποιήθηκαν ετεροχρονισμένα και κατόπιν δημοσιογραφικών ερευνών που απέδειξαν ότι οι Αρχές δεν είχαν “ψάξει” ούτε την πολυκατοικία αλλά ούτε τους κοινόχρηστους χώρους στην πολυκατοικία του ηθοποιοού,
  2. Το κινητό αλλά και το λάπτοπ το οποίο κατασχέθηκε στο σπίτι του αδερφού του ηθοποιού, Γιαννη, δεν έδειξαν πολλά. Αφενός το κινητό κατασχέθηκε 10 ημέρες μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και ενώ οι Αρχές είχαν παράσχει την ευκαιρία στον Γιάννη να το διατηρεί στο σπίτι του (!), και αφετέρου το λάπτοπ το οποίο κατασχέθηκε όπως αποκαλύψαμε ήταν σχετικά καινούργιο καθώς το λογισμικό είχε δημιουργηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2021, οπότε και από δημοσιογραφικές πηγές τοποθετήθηκε το επώνυμο Λιγνάδης στο ελληνικό #metoo.

USB 

Από τη δημοσιογραφική έρευνα του dikastikoreportaz.gr προκύπτει ότι οι Αρχές στην ελλιπή έρευνα που έκαναν εντόπισαν ένα “χρυσό” USB. Πρόκειται για έναν φορητό σκληρό δίσκο, μάρκας Kingston, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε σε μια στυλοθήκη του ηθοποιού στο σπίτι του. Το συγκεκριμένο ψηφιακό αρχείο, κατά πληροφορίες περιείχε συνομιλίες του ηθοποιού, χιλιάδες, οι οποίε φέρονται να αφορούσαν την περίοδο 2012-2013 και αφορούν κυρίως άνδρες και κυρίως αλλοδαπούς. Από την (υποτυπώδη) έρευνα των Αρχών δεν δύναται να διαπιστωθεί η ηλικία των συνομιλητών του Λιγνάδη, ωστόσο δικαστικοί παράγοντες που γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης συνομολογούν ότι ασφαλέστερα συμπεράσματα θα μπορούσαν να διεξαχθούν σε περίπτωση που γινόταν μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ έρευνα η οποία ενδεχομένως θα οδηγούσε σε άλλου είδους πειστήρια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιγνάδης : Νέα δίωξη για βιασμό – Η κατάθεση που τον “έκαψε”

Δημήτρης Λιγνάδης: Η διαγραφή των αρχείων του ,η καθυστέρηση ελέγχου και οι ευθύνες των…

Αποκάλυψη – Λιγνάδης: Η διαγραφή των αρχείων του υπολογιστή και οι συνομιλίες

Δημήτρης Λιγνάδης: Το παρασκήνιο πίσω από την τρίτη δίωξη σε βάρος του – Τι…

Δημήτρης Λιγνάδης: Η σκληρή απάντηση στις μομφές για τις αποκαλύψεις του Πέτρου Κουσουλού (βίντεο)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις