Λάρισα: Ξανά ένοχοι δύο του ΟΣΕ για θάνατο 15χρονου από ηλεκτροπληξία

Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης πρώτευσε στις εκλογές της Ενωσης Δικαστών Εισαγγελέων
Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης πρώτευσε στις εκλογές της Ενωσης Δικαστών Εισαγγελέων

Κόλαφος η θέση του εισαγγελέα για τον ΟΣΕ με αναφορές στα Τέμπη – «Έχει τα χάλια που ξέρουμε όλοι» – «Έχει ευθύνη το παιδί και δεν έχει ευθύνη μια ΑΕ;»

Επικυρώθηκε και σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η καταδίκη σε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για δύο πρώην στελέχη του ΟΣΕ, σε σχέση με τον θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου Κωνσταντίνου Μπαμπανιάρη από ηλεκτροπληξία που σχετίζεται με τις εναέριες γραμμές ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στο Μεζούρλο της Λάρισας. Η καταδίκη αφορά κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όπως γράφει η τοπική Ελευθερία και αναπαράγουν τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ο εισαγγελέας της έδρας ήταν κόλαφος, για τον ΟΣΕ και τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί, διαχειρίζεται και επιβλέπει τις υποδομές του.

«Μελετώντας τη δικογραφία προκύπτει πως η λειτουργία του ΟΣΕ αποτελεί μια μικρογραφία της δημόσιας διοίκησης. Ο ΟΣΕ θα μπορούσε να έχει ένα λαμπρό μέλλον, αλλά έχει τα χάλια που ξέρουμε όλοι με αφορμή και την τραγωδία των Τεμπών. Είναι κρίμα, είναι τραγικό θα μπορούσε να είναι και για γέλια ένας κανονισμός λειτουργίας να καταλήγει σε πομφόλυγα και αυτή η διαχείριση να έχει δυστυχέστατα αποτελέσματα», όπως είπε.

Το τραγικό συμβάν που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2017 είχε αναδείξει ξανά τις ευθύνες του ΟΣΕ για μη λήψη μέτρων ασφαλείας.

«Το παιδί δεν είχε καμιά δουλειά να βρεθεί εκεί, αλλά βρέθηκε τελικά» είπε ο εισαγγελέας, ωστόσο ως προς την αμέλεια, «οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την πράξη, όπως αποτυπώθηκε και πρωτόδικα».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις