Κουκάκι: Αθώοι λόγω αμφιβολιών ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δυο γιοί του

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κριθηκαν από το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δυο γιοί του, που κατηγορούνταν για τα οσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι, καθώς δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Η ίδια εξήγησε πως από την κατ’οίκον έρευνα αλλά και από την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη στο διπλανό κτήριο.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις.
Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας. και χρησιμοποιήθηκαν από τος αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται».


«Θύματα αστυνομικής βίας»
Η εισαγγελέας, χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους εξιλαστήρια θύματα.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις.

Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός και πρότεινε την απαλλαγή τους «όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται».

Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας, κατέγραψε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών και στη συνέχεια επικαλέστηκε τις μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις